Blue Exorcist: The Movie

blue exorcist movie

За това, че някоя история ми е харесала можете най-лесно да отсъдите, ако почна да издирвам продълженията й. В случая с “The Blue Exorcist” – пълнометражният филм от 2012-та година, който според мен също си заслужава гледането, макар да няма епичния размах на сериала.

Всичко започва след рутинна мисия, в която Рин Окумура, брат му Юкио и Шиеми се изправят срещу демоничен влак, който отвлича хора, продължаващи да пътуват и след смъртта си в него като призраци. Шиеми иска да помогне на неспокойните духове и с това предизвиква големи проблеми, но дръзкият Рин и слава Богу по-спокойният му близнак позакърпват нещата. В руините след катастрофата обаче е намерено малко момченце, носещо заешка опашка – белегът на демон. За да не бъде унищожено от екзорсистите, Рин се навива да го пази и скоро става приятел с него. Момченцето обаче има сили, които скоро ще застрашат целия град…

blue exorcist movie poster

“Синият екзорсист: Филмът” е трогателна и смислена история за приятелството и израстването, като се набляга на темата, че човек не може просто да забрави злото и неприятностите са това, което ни оформя и като личности. Анимацията както винаги е на върхово ниво, а екшънът, макар и не толкова много, избухва на макс точно когато трябва. Радвам се, че “Синият екзорсист” е успешна поредица и се радвам, че успях да се запозная с нея.

Тагове:  ,

Оставете отговор