Blood Lad

blood laddie

Сюжетът, в който вампир се влюбва в смъртно момиче, е един от най-клишираните в жанра. Обзалагам се обаче, че в малко такива истории момичето бива изядено от хищно цвете, а вампирът се зарича да я съживи, вдъхновен от своите любими манга герои. В общи линии това обаче се случва в “Blood Lad”, много забавно, но за жалост някак недовършено аниме от 2013-та година, на което спирам вниманието ви в днешното ревю.

blood lad

Стаз Чарли Блъд е потомствен вампир от благородно потекло, който владее източния край на демонския свят. За пред подчинени и съперници за властта му той е доста страховит, въпреки младежкия си вид, но в действителност е голям мързел, който по цял ден играе видео игри, чете манга и гледа аниме. От рутината го вади неочаквано събитие, а именно пристигането на смъртно момиче от Япония. Стаз е вдъхновен от това и решава да я разпита какво се случва с любимите му франчайзи от света на смъртните. За жалост, в същото време територията му е нападната от досаден натрапник, демон, владеещ цветята. Вампирът не се затруднява особено с него, но едно от лакомите растения глътва новодошлата Фуюми и остава от нея само едни бели кости и призрак. Стаз решава да поправи това и се зарича да я възкреси – но за целта ще трябва да се отправи на опасно пътешествие из света на демоните…

bloody lad

“Blood Lad” е свежарска и готина история, която ще допадне на феновете на анимета като “Синият екзорсист” и “Норагами“. Стаз е чаровен и готин герой, който яде бой и хвърля такъв на всевъзможни врагове и приятели, сред които амбициозен млад върколак, собствената си сестра, която носи маска на Дарт Вейдър, подчинените й зомбита и злия си голям брат, който е майстор на кроежите и интригите. Фуюми е забавна и сладка, макар да е засенчена от по-колоритната Бел, могъща магьосница с извратено чувство за хумор. Сюжетът е доста оплетен и с множество обрати, за жалост останали неразплетени докрай в 10-те излъчени епизода от оригиналния първи сезон и самотния 11-ти от оригинално Интернет продължение. За сметка това анимето успява да запознае зрителя с пъстър и живописен свят, да намигне към много класики, но в същото време да запази и собствен чар. Ако ви се гледа нещо готино и динамично, “Blood Lad” е правилният избор!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор