Реймънд Фийст

Реймънд Фийст

 

Author: Darth Sparhawk
Date:

Един от най-известните фентъзи автори в света е Реймънд Фийст, известен със своите поредици за Войните на Разлома.

Raymond Feist

Фийст е роден 1945 година в Лос Анджелес, Калифорния. Израства в Южна Калифорния и завършва Университета в Сан Диего, където заедно с приятели, най-важния от които е Стивън Абрамс създават света на Мидкемия като алтернатива на популярната система “Dungeons & Dragons”. Макар игрите никога да не стават сериозен конкурент на ДнД, книгите на Реймънд Фийст налагат Мидкемия като една от най-великите фентъзи земи. Първата от тях, “Магьосник” се счита за класика не само в жанра си – през 2003 година тя влезе в класациите за най-любима книга както във Великобритания, така и в Австралия.

Днес Фийст живее в Сан Диего и се наслаждава на колекциите си от DVD-та и прекрасни вина.

Библиография:

The Riftwar Saga
1. Magician (1982)
2. Silverthorn (1985)
3. A Darkness at Sethanon (1985)
4. Prince of the Blood (1989)
5. The King’s Buccaneer (1989)

The Empire Trilogy
1. Daughter of the Empire (1987)
2. Servant of the Empire (1989)
3. Mistress of the Empire (1989)

The Serpentwar Saga
1. Shadow of a Dark Queen (1994)
2. Rise of a Merchant Prince (1995)
3. Rage of a Demon King (1995)
4. Shards of a Broken Crown (1998)

Riftwar Legacy
1. Krondor: The Betrayal (1998) Krondor: The Assassins (1999)
2. Krondor: Tear of the Gods (1999)
3. Krondor: The Crawler (TBA)
4. Krondor: The Dark Mage (TBA)

Legends of the Riftwar
1. Honoured Enemy (2001) (with William R. Forstchen)
2. Murder in Lamut (2002) (with Joel Rosenberg)
3. Jimmy the Hand (2003) (with S. M. Stirling)

Conclave of Shadows
1. Talon of the Silver Hawk (2002)
2. King of Foxes (2003)
3. Exile’s Return (2004)

Darkwar Saga
1. Flight Of The Nighthawks (2005)
2. Into a Dark Realm (TBA)
3. Wrath of a Mad God (TBA)

Stand-alone:
Faerie Tale

Оставете отговор