Ерик Нюланд

Ерик Нюланд


Author: Darth Sparhawk
Date:

Един от най-нашумелите автори на научна фантастика напоследък е Ерик Нюланд, станал известен и у нас с наскоро публикувания първи роман по играта “Halo”.

Нюланд е роден през 1964 година в Калифорния. Завършва университета в Сан Диего и е магистър по физика.

Днес се занимава с писане на фантастични романи, като най-известните му творби са по света на компютърната игра “Halo”. Паралелно с това той работи за «Майкрософт» и развива историята на израта за XBox “Gears of War”.

Библиография:

Pawn’s Dream (1995)
Dry Water (1997)
A Game of Universe (1997)
Signal to Noise (1998)
A Signal Shattered (1999)
Crimson Skies (2002)

* The ‘Halo’ series
o The Fall of Reach (2001)
o First Strike (2003)

Gears of War (Xbox 360 video game), (2006)

Future Halo novel (unnamed)

 

Оставете отговор