Утре започва Коледният панаир на книгата!

christmas book fair

Коледният Панаир на Книгата отваря врати официално утре в НДК! Ето какво споделиха организаторите на събитието в социалната мрежа “Фейсбук”:

Хиляди книги и десетки литературни събития на 47-мото издание на Софийски международен панаир на книгата.

Панаирът стартира утре, вторник в 10:00 сутринта, а официалната откриваща церемония е в 17:00 часа в Централно фоайе в Национален дворец на културата – НДК с участието на джаз формация “София”. Официални слова ще отправят вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът на културата Боил Банов и председателят на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ Велизара Добрева.

Очакваме Ви!

“Егмонт” са сред звездите на събитието, като утре от 18ч ще отбележат 20 години от издаването на “Хари Потър” на четвъртия етаж. На щанд 319 пък ви очакват “Плеяда” с най-интересните книги от Стивън Кинг. На 324 етаж са “Бард”, които също имат книги от Краля, а недалеч от тях, на щанд 326 са “Хермес”, които наскоро издадоха новата книга от Кристофър Паолини. На 314-ти щанд пък издателство “Колибри” ще очаква любителите на качествената литература. Етаж по нагоре, #408, са “Ерго”, които атакуват с майстора на ужасите Бранимир Събев и поета Манол Глишев. За жалост този път любимото ни издателство “Иви Пет” няма да има възможност да участва. Няма ги, уви и магьосниците от “Горната земя”, които разпространяват книгите си изключително през официалния си сайт ТУК. Поради тази причина аз нямам участие тази Коледа, но поне през уикенда не бива да пропускате да посетите събитието, тъй като тогава при “Ерго” ще намерите нашия добър приятел Бранимир Събев.

Пожелаваме успех на участниците!

Оставете отговор