Доналд Тръмп се издокара като Танос

Скандалният американски президент Доналд Тръмп, срещу който започва процедура по импийчмънт, се издокара като лудия титан Танос в нова видео реклама, в която ликвидира противниците си от партията на Демократите с едно щракване на пръстите:

Това е изненадвашо решение на президента, който е известен като фен на “Черният рицар – Възраждане” и предизвика гнева на Джим Старлин, създателя на злодея, според който е “нездраво” Тръмп да се идентифицира с масов убиец, какъвто е злият Танос. Преди година той изби някои от най-култовите герои на “Марвел” като Спайдър-мен и Черната пантера, заедно с половината население на Вселената, преди Железният човек, Тор и Капитан Америка да оправят нещата в тазгодишния филм, но на цената на това, че Тони Старк си отиде. В същото време Тръмп обаче си спечели неочаквани симпатизанти, на които надали ще се зарадва. В новия си комикс за Черния рицар известният автор Франк Милър развива сюжет, в който архизлодеите Дарксайд и Жокера са се съюзили и работят затова Тръмп да бъде преизбран. Дарксайд е избрал Жокера като “агент на хаоса”, който трябва да помогне на сегашния президент за изборите през 2020-та. Според извънземния деспот, който много напомня на Танос, но е може би дори по-отвратителен, това съвсем се отчае човечеството и Земята ще падне по-лесно под властта на планетата Апоколипс.

В Цитаделата се стремим да избягваме да се ангажираме с политически позиции, но в случая самият президент на Щатите вкара такъв сюжет. Любопитно е, че Доналд не е първият обитател на Белия дом, който си пада по жанра, фентъзи фен беше и Барак Обама. Докато Обама обаче беше почитател на положителни образи като Хари Потър и Спайдър-мен, то Доналд си пада по злодеите, като преди излизането на последните два филма за Отмъстителите бе известен като фен на Бейн.

Тагове:  , ,

Оставете отговор