Атила Футаки

atila futaki

Атила Футаки е унгарски илюстратор на комикси, известен най-вече с работата си по адаптациите на поредицата “Пърси Джаксън и боговете на Олимп” от Рик Риърдън.

Футаки е роден на 27-ми ноември 1984-та година. Първоначално учи в Бекешсаба, където има училище по изкуства, после се мести в Будапеща, където има часове с някои от най-добрите преподаватели в Унгария. След това отива във Флоренция, в световноизвестно училище за комикси, където овладява занаята на илюстрирането. Връща се в Унгария и работи в Будапеща преди да стане илюстратор в “Ню Йорк Таймс”.

Като художник на комикси, Атила Футаки е работил по две от най-известните поредици в света – едната е “Конан Варварина”, по класическите разкази в стил “меч и магия” на Робърт Хауърд, а другата е “Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, адаптираща обичаните по цял свят романи на писателя Рик Риърдън. За “Пърси Джаксън” Футаки си партнира с Робърт Вендити, който пише сценария по книгите. Други произведения, в които Атила е рисуват са Severed на Скот Снайдър и Скот Тъфт, както и Spiral и The Strange Folks.

Атила Футаки е безспорен талант и се надяваме да видим арта му и по други епични фентъзи светове.

egmont percy 2

Оставете отговор