Visual Prison

visual prison poster

Първото аниме, което получава ревю в Цитаделата през 2022-ра година е вампирското Visual Prison, което следяхме с интерес преди ваканцията ни за празниците, когато се падна и финалът му. Макар и доста странна история, то бе достатъчно интересно, за да го довърша и дори да си харесам някои от героите в него.

Анджи е младеж, който много обича музиката и изпълненията на прочут певец на име Гил. Когато бива омагьосан от прокълнатата Алена луна той открива мрачния свят на вампирите, сред които са и любимите му изпълнители в жанра на японския рок. Оказва се, че те не са живи хора, а безсмъртни кръвопийци с малко ограничения пред себе си, като едно от тях е, че не могат да лъжат, докато пеят. Точно затова вампирите си имат музикално съревнование, победителят в което определя правилата на света им. Анджи намира Гил, с който го свързват повече неща, отколкото подозира и двамата правят основата на групата “Оз”, която ще опита да спечели състезанието…

visual prison cool poster

Visual Prison има интересна естетика, която изглежда силно повлияна от творчеството на Ан Райс за вампира Лестат, който също е рокаджия. Музиката в анимето е мек и мелодичен джей рок, който е много приятен за слушане, а текстовете на песните често илюстрират емоциите на персонажите и разкриват тайни за взаимоотношенията им. Самите герои са в голямото си мнозинство чаровни и симпатични и въпреки, че в някои от тях открих неприятно влияние от американската политкоректност, като цяло ги обикнах и даже си намерих любимци, като протагониста Анджи и неговия идол Гил, с който са свързани и най-драматичните моменти в историята. Финалът е леко отворен за продължение и поради това не напълно удовлетворителен, но въпреки това не останах недоволен, че изгледах Visual Prison. Анимето ми напомни колко много обичам вампирите, а ако и вие сте като мен, би било неблагоразумно да го пропуснете.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор