Tsukipro the Animation 2

tsukipro the animation 2 poster

Tsukipro the Animation 2 е вторият сезон на аниме за музикални идоли, който трябваше да е един от хитовете на миналото лято, но за съжаление бе прекъснат заради коронавируса и сколаса да привърши чак по празниците по време на зимната ни ваканция. За сметка на това обаче получава едно от първите ни ревюта за Новата година, което може би е и по-добре.

Tsukipro the Animation 2 е приятна история, която разчита на по-спокоен тон и обикновено разказва перипетии от ежедневието на своите герои, като например различни преживявания, свързани с професионалното им израстване или пък задължения в професията им на идоли. Това е симпатично и разтоварващо, но в същото време в първата си половина историята озадачаващо, но по приятен начин представи персонажите си като богове във фентъзи свят, месещи се в света на смъртните, като чак впоследствие стана, че това са ками, огледални образи на човешките изпълнители – нещо неочаквано, но хитро измислено. Все пак към края си анимето се върна към света на музиката и приключи сезона със страхотен концерт на различните групи, който ще допадне на всички, обичащи азиатския поп.

tsukipro 2 oni

Tsukipro the Animation 2 има своите недостатъци, като прекалено голямото количество герои, което ги прави трудни за запомняне, но като цяло е чудесно и релаксиращо аниме, подходящо за почивка след напрегнат работен ден или по-мързеливо изкарване на свободното време. То остава в сянката на най-големия хит в жанра от последните години, който е Idolish7, но въпреки това има своите верни фенове, а аз, макар да не мога да го наредя до най-любимите си заглавия, все пак бих се причислил като един от тях.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор