Transformers: Robots in Disguise Season 2

season 2
Злият Мегатронус е победен, но на Земята все още има свободни Десептикони, а завърналият се от мъртвите Оптимус Прайм започва да губи свръхестествените си сили. Това е сюжетът в началото на втория сезон от анимационната поредица “Трансформърс: Роботи под прикритие“, която от своя страна е продължение на класиката “Трансформърс Прайм“, спечелила наградата на Цитаделата за Сериал на годината през 2014-та.
Преди да продължа с ревюто, трябва да припомня накратко събитията от първия сезон – Бъмбълби е изпратен на Земята от духа на Оптимус Прайм, а мисията му е да намери Десептикони, избягали от затворническия кораб Алхимор. На негова страна са само неопитните Стронгарм и Сайдсуайп, както и склонния към разрушение динобот Гримлок. Би и новите му приятели успяват да хванат повечето затворници, но си спечелват нов враг в лицето на лукавия Стийлджоу. С напредъка на сериите, на страната на Аутоботите се присъединяват Уиндблейд, Дрифт и неговите миникони, както и завърналия се от отвъдното Оптимус Прайм, но на Земята пристига и велико зло – Мегатронус Прайм, първия Десептикон. Накрая Би и Оптимус успяват да го победят, но…
Легендарните Праймове от миналото отнемат силите на Оптимус. Това не е фатално, но на прочутият предводител на Аутоботите ще му трябва време да се възстанови – време, което Бъмбълби и приятелите му нямат. На Земята продължава да има свободни Десептикони, някои от които непознати – на практика Би няма идея откъде са се появили. Сред тях са мечоносецът Сайбърхорн и чудовищния Скорпонок, а се връщат и опасни врагове от миналото, като Стийлджоу и Саундуейв. За да се справят, Аутоботите се разделят на два отбора – Бъмбълби остава в базата на човешките си приятели заедно с Гримлок и Стронгарм, а Оптимус повежда Сайдсуайп, Уиндблейд и Дрифт на далечни пътешествия. Докъде ще ги отведат те?
prime rid season 2
Отговорите могат да бъдат научени ако се гледат епизодите от втория сезон. Те са само 13, два пъти по-малко отколкото преди година, но затова си има причина, за която ще говорим по-долу. Нивото от първия сезон като цяло е задържано. По-малкият брой серии дори помага историята да е по-съдържателна, с по-малко пълнеж и по-концентриран екшън. Хуморът не липсва, а голяма роля в историята играят миниконите. Сценарият вече подава директни намигания към “Трансформърс Прайм”, които ще зарадват зрителите. Сред минусите са, че финалната развръзка на Островът на Десептиконите е твърде бърза, а екипът на Оптимус има значително по-малко екранно време от този на Бъмбълби. Това може да бъде коригирано, тъй като противно на първоначалната информация, историята няма да свърши с края на втори сезон, а се очаква да видим още 13 епизода в края на годината. Те обещават евентуално завръщане на Кибертрон, както и още приключения на Земята, макар малко да не е ясно как това ще се отрази на идеята за пълнометражен филм по “Роботи под прикритие”, която циркулираше в Интернет началото на тази година.
Обикновено безкрайните продължения и ребуутове уморяват и изхабяват дадена вселена, но анимациите за “Трансформърс” продължават да държат много високо ниво. “Роботи под прикритие” предлагат невероятни и вълнуващи приключения, които следя с удоволствие. Те са много по-интересни от това, което виждаме на голям екран от филмите на Майкъл Бей и макар да са насочени за по-малките зрители, според мен могат да доставят удоволствие на всеки.
Препоръчвам “Трансформърс: Роботи под прикритие” на всички любители на фантастичните приключения с роботи и лазери!

Оставете отговор