The Way of the Shadow Wolves

shadow wolves

Стивън Сегал е емблематично име в екшън-киното и един от най-популярните майстори на бойни изкуства в света. Освен това той е още музикант и дипломат, а през миналата година написа и книга заедно с писателя Том Мориси. “The Way of the Shadow Wolves” е политически трилър с мистични елементи, в който група индианци се изправят срещу страховита конспирация, заплашваща Съединените Щати.

Джон Гоуд е индиански шаман, който работи за граничните служби на щата Аризона. Заедно със своите съплеменници, Сенчестите вълци, те следят за идването на нелегални мигранти от Мексико, които често работят за страховитите наркокартели там, а освен силата на закона, използват за работата си и уменията, наследени им от техните предци. По време на една от мисиите си обаче Гоуд попада на странно убийство, което го навежда на мисълта, че не само дилъри на дрога, но и ислямски терористи навлизат в страната му, готвейки нов атентат, пред който 11-ти септември ще бледнее. За жалост обаче, те са закриляни от “Дълбоката държава” в Съединените Щати и на терен пристига корумпиран агент, който да прекрати разследването на Гоуд. Обучен в източни бойни изкуства и напътстван от духа на дядо си, шаманът обаче няма никакво намерение да се предава, а племето му се изправя срещу конспирацията на терористи, наркотрафиканти и корумпирани управници…

Стивън Сегал има опит в писането като автор на сценарии, което е доста по-различно от работата по книга и това на моменти личи, въпреки помощта на Том Мориси. Историята обаче е интересна и атрактивна, нестандартно преплитане на мистика и политически трилър, което показва една мрачна картина на Съединените Щати. Надежда обаче винаги има и понякога няколко смели мъже са достатъчни, за да може правдата да възтържествува. Поне в литературата.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор