The Unholy

the unholy

Малко по-рано тази година излезе филмът на ужасите The Unholy (“Нечестива”), екранизация по класическия роман The Shrine (“Светилището”), дело на писателя Джеймс Хърбърт. Обръщането към такъв качествен творец се е оказало добър ход на продуцентите от Sony, тъй като филмът е доста добър хорър.

Джери Фен е журналист, който се занимава с мошеничества – измисля си паранормални истории, а след това ги популяризира за пари и слава. Номерата му са добре известни, но той не спира да си търси място под слънцето, възмущавайки един обикновен фермер, когато чупи кукла на късмета и после измисля, че след нея животни е почнало да бъдат белязвани. Докато си тръгва от селото, където му е хрумнал този сюжет обаче, той става свидетел на чудо – нямо момиче проговаря. Първоначално думите му са посрещнати с насмешка, но скоро девойката започва да върши чудеса, като твърди, че е била посветена от Света Богородица. Католическата църква изпраща екип свещеници, които да потвърдят или отхвърлят историята, но чудото пред тях изглежда е истинско. Фен, опиянен от възможността кариерата му да потръгне отново, обаче долавя нещо нередно и се изправя срещу върховното изпитание за съвестта си – да продължи това, което е добро за него или да се изправи срещу силите на злото…

witch

The Unholy е добре заснет и интригуващ филм на ужасите, който ще бъде интересен най-вече за вярващи хора, запознати с предупреждението за лъжепророците. Джеймс Хърбърт е развил по чудесен начин историята, а режисьорът Еван Спилиотополус я е предал на екрана. Продукцията му не тече с убийственото темпо на филмите от вселената на “Заклинанието” и разгръща по-плавно персонажите, но когато трябва, може да е страшна, а финалната конфронтация е брутална. Актьорите също се справят съвсем прилично, а затова им помага и въздействащата музика.

Макар да не е на нивото на “Демоничният убиец”, The Unholy e интересен филм на ужасите за любители на истории за свръхестественото, свързани с изкушенията пред християнската вяра.

Оставете отговор