The Seven Deadly Sins Movie 2: Cursed By Light

Seven_Deadly_Sins_Cursed_By_Light-123157084-large

Вторият пълнометражен филм от епичната фентъзи поредица “Седемте смъртни гряха” излиза през 2021-ва година, като продължава директно сюжета на последния сезон “Присъдата на дракона”, а продукцията е дело на “Студио Дийн”, завършили анимето.

Малко преди да приеме короната на човешкото кралство, Мелиодас решава да си направи кратко пътешествие с любимата Елизабет, без да подозира, че ще срещне брат си Зелдрис и неговата жена вампирка. Двамата обаче попадат на тежкоранен демон, който ги предупреждава, че в Адското измерение са се появили нови врагове, древен крал на феите с огромна сила и великан ковач, майстор на магията. Мелиодас и Зелдрис решават да проверят тази работа и слизат в света на демоните, като в това време армии от обсебени феи и великани нападат едновременно владението на Кинг и земите на хората. Седемте смъртни гряха отново ще трябва да влязат в битка, за да спасят тези, които обичат…

seven meliodas

“Седемте смъртни гряха – Прокълнати от светлината” е вихрено аниме приключение, което утвърждава създателя на историята Накаба Сузуки като може би най-големият съвременен автор на класическо епично фентъзи. Зрителят с лекота и удоволствие среща отново любимите герои, за да потъне в поредния шеметен екшън с невъобразими битки, включващи – внимание! – най-силният противник срещу който Греховете са се изправяли досега, дори по-мощен от Демонския крал. Точно това обаче прави емоцията силна накрая, а както и предното пълнометражно приключение, тук отново въпреки напрежението и драматизма усещането е за празник на меча и магията заради новата среща с персонажите на Бан и Мелиодас, записали имената си със златни букви в пантеона на най-великите герои на жанра. Радвам се, че това не е последното приключение на “Седемте смъртни гряха” и макар невинаги да съм бил от възторжените фенове на поредицата, вече спокойно мога да я нарека едно от любимите си фентъзи анимета, достоен съвременен наследник на класики като “Железният алхимик” и Dragon Ball.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор