The Lion Guard

the lion guard team

“Лъвската стража” е сериал във вселената на “Цар Лъв”, действието в който се развива между първия и втория от класическите анимационни филми. Главен герой в него е Кион, син на Симба и малък брат на Киара. В тази версия на историята той бива натоварен с мистични сили и охранява саваната от външни неприятели, докато сестра му бива готвена за царица.

В миналото на Лъвските земи, група лъвове били натоварени с отговорната мисия да бдят над Кръговрата на живота. Техният предводител получавал мистичната сила на Рева на предците, с която можел да прокуди и най-силният враг. За жалост последният от древните водачи, Скар, злоупотребил с рева и го изгубил, още преди да се опълчи срещу брат си Муфаса. В наши дни (или по-точно в настоящето на сериала) Симба натоварва сина си Кион с този пост. Кион го изненадва, като вместо други лъвове, събира екип от различни животни в саваната, с които е другарче – меден язовец, птица, гепард и дори хипопотам. С тях той бди над Лъвските земи, като ги пази от опасни неприятели като хиени и леопарди. Когато обаче противниците му се уморяват от успеха му, една стара кобра им показва начин, по който Кион и Симба могат да бъдат победени – като призоват призрака на най-злия им враг…

The Lion Guard

Ако бях гледал сериала като малък, сигурно щях наистина да лудна по него, а не просто да го прегледам. И сега обаче мога да оценя силните му страни – приятна анимация, която напомня на оригинала, чаровни герои, особено протагониста Кион, през който виждаме представен по много добър начин мотива за израстването, интригуващо фентъзи разширение на оригиналната вселена. Някои от епизодите наистина са пълнеж, но други, особено този, в който се появава Зира и онези със Скар, са особено интересни. Минусите са ясни за по-възрастния зрител – не пасва много на вътрешната логика на света, а още по-малко на този в африканската савана в действителност, прекалено много дебилен хумор с язовеца, малко е брутално загатнатите мистични елементи от оригинала тук директно се изшиват като магия (но то това и аз съм го правил като автор). Не смятам обаче, че е редно един чичко да плюе по детско сериалче – убеден съм, че малчуганите ще харесат тази анимация и затова оценката ми за нея остава положителна.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор