The Djinn (2021)

the djinn

The Djinn е филм на ужасите от 2021-ва година, който за мое съжаление няма нищо общо с едноименния роман на любимия ми писател Греъм Мастертън. Въпреки, че знаех това, реших да го гледам заради интереса ми към тези същества, породен още преди години заради сполучливите първи части на класическата поредица “Господарят на желанията”.

Дилън е младо момче, което живее с баща си. Той е ням и се упреква затова, като счита, че състоянието му се крие причината майка им да ги “напусне” – евфемизъм, зад който се крие по-страшна истина. Когато обаче татко му се нанася с него в нов апартамент, чиито предишен собственик е починал, Дилън намира стара книга, в която е описан ритуал за призоваване на джин – зъл дух, който изпълнява желания. Но щом извършва ритуала, момчето се озовава пленено само в новия апартамент с джина, който не му мисли доброто…

The-Djinn

Историята може би ви звучи що годе интересно и не мога да отрека, че идеята ми допадна, а освен това малчуганът в главната роля Езра Дюи е много симпатичен и играе страхотно, особено предвид възрастта си. За съжаление филмът е уникално муден и досаден и макар да има своите зловещи моменти уморява зрителя с мъчително бавното темпо. Финалът е класически за жанра, но носи облекчение от това, че историята най-после е свършила – макар и под час и половина, The Djinn се усеща като много дълъг. Разбирам, че режисьорите е трябвало да работят с ограничен бюджет, но понякога, когато съвсем няма пари, по-добре е да не се прави нищо – иначе творецът лъже и себе си, и зрителите, излъгали се да му гласуват доверие, като в този случай сред тях бях и аз.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор