Tagus the Horse-Man (Beast Quest #4)

tagus horse man

Поредицата с детски фентъзи приключения Beast Quest продължава, а с нея и ревютата ни на тези симпатични книжки в Цитаделата!

Том и Елена вече са освободили половината от митичните зверове, заробени от злата магия на Малвел. Сега пътят ги отвежда към полята, където вилнее кентавъра Тагус. Някога закрилник на местните говедовъди и техните стада, сега той подплашва животните и ги предизвиква да рутят цели градове. Ако нашите герои и техните четириноги приятели – конят Сторм и вълкът Силвър – не успеят да го спрат, то хората в полята ще мизерстват от глад. Но как могат две деца и животинките им ще се изправят срещу митичен Звяр като Тагус?

Тази книжка ме забавлява повече отколкото очаквах, тъй като не съм кой знае какъв фен на кентаврите (с изключение може би на Мотаро от “Смъртоносна битка”). Въпреки това историята за Тагус беше увлекателна, а ми направи впечатление, че авторът правдиво описва колко ужасна е една изплашена тълпа от гладни хора. Понеже приказката е детска обаче, нещата завършват добре или поне така изглежда до следващата битка, която е със снежния звяр Тарток… очаквайте скоро да прочетете в нашия сайт и за нея!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор