Starmyu 3

starmyu s3

Започнах третия сезон от музикалното аниме Starmyu с голям интерес, но той за съжаление ми доказа, че някои истории нямат потенциал да се разгръщат особено много. Сюжетно той повтаря почти дословно първата част, само че е направен по-лошо и свършва нелепо, поради което ми развали впечатлението от цялата поредица.

Юта Хошитани и неговите съученици актьори се завръщат за нова учебна година, като целта им е няколкото банди, сформирани през предишните години, да изнесат общо представление. За съжаление новите ръководители на съвета Као имат съвсем други планове и избират само един от тимовете да бъде на фокус. Другите обаче, сред които е и Юта, са решени да не се предадат и опитват да променят мнението на всеки от съветниците поотделно. Поне при един обаче ще ударят на камък, а оттам ще започне конфликт, заплашващ целия концерт…

starmyu s3pic2

Както казах, историята повтаря дословно тази от първата част. Юта и приятелите му пак са поставени в роля на прецакани и се мъчат да променят това, имат съветник, който е готов да им помогне (тогава Отори, сега Шики), но друг е недоволен и почва да прави интриги. Този път това е раздуто до нелепи размери и злодеят изглежда карикатурно отвратителен, което отнема от удоволствието на гледането. Свръх всичко, характерната за този тип анимета идея, че приятелството може да преодолее всичко, този път изглежда крайно не на място спрямо персонаж, доказал се като маниакален и дребнав. Що се отнася до главните герои, те са цели 14 и освен Юта не са запомнящи се с нищо, освен това си приличат и може да ги объркаш. Краят също ми остана малко неясен как стана, но на този етап вече и не гледах внимателно, така че приемам вината за моя.

Както се усеща, меко казано не съм доволен от третия сезон на Starmyu – нещо повече, окачествявам го като пълен провал и има голяма вероятност дори да излезе четвърти, да не си направя труда да го гледам. Язък, защото историята имаше потенциал и в първите два сезона бе доста сносна. Тук обаче разтърсваме гредата.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор