Starmyu 2

starmyu 2

Вторият сезон на анимето Starmyu пренасочва вниманието на сюжета от музиката към актьорските изпълнения и с това го отличава от повечето заглавия за идоли, правейки го заглавие, в което има нещо уникално, така че да изкуши зрителите.

Юта Хошитани навлиза във втората година от своето обучение и се изправя срещу ново предизвикателство – годишно представление, в което учениците от випуска трябва да участват. Най-добрите от тях ще получат шанс и да се явят на сцена, заставайки редом до Древните – опитните актьори, заели се да ги тренират. Юта няма актьорски опит и изглежда сериозно изостанал в подготовката си, но мечтае да спечели място в пиесата, желание, което само се засилва, когато разбира кой всъщност е идолът му от детинство и това, че може да участва с него. На пътя му обаче е Агеха, млад актьор с ювелирен стил на игра, заклел се да вземе ролята, за която и двамата се състезават…

ageha

Вторият сезон определено е по-сполучлив от първия, тъй като разгръща характера на героите си и залага на изпитаната, но винаги емоционална тема за разбирателството чрез приятелство, което преодолява всяка конкуренция. Юта Хошитани е наистина вдъхновяващ и мил персонаж, който затрогва с добротата и ентусиазма си, а моментът, в който решава да помогне на онзи, който е считал за конкурент е наистина въздействащ и смислен… но също толкова колкото историята на най-добрия му приятел, разбрал, че трябва да разчита не само на него, но и на себе си. Дразнещите елементи от първия сезон са елиминирани и макар накрая да има драма, тя е чудесно вмъкната и на място, правейки финала още по-силен.

Сто процента ще продължа и с трети сезон!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  , ,

Един коментар за Starmyu 2

  • Alexander  :

    След финала на втори сезон може да гледате и допълнителния епизод Starmyu in Halloween, в който героите празнуват Нощта на Вси Светии – забавна и лееко страшна история!

Оставете отговор