Sepron the Sea Serpent (Beast Quest #2)

sepron

Фентъзи приключението Beast Quest продължава с втория том от поредицата – Sepron the Sea Serpent, в който проследяваме следващото пътешествие на Том и Елена из вълшебния свят на Авантия.

Огнедишащият дракон Ферно е освободен от тъмната магия на злия Малвел, ала той е само първия от митичните Зверове, паднали под властта му. Сега младият Том, приятелката му Елена и техните четириноги любимци – конят Сторм и вълкът Силвър, трябва да се изправят срещу още по-опасно животно, превърнато в чудовище. Става дума за морския змей Сепрон, чиито изтъпления заплашват всички жители на крайбрежията в Авантия от глад и наводнения. Ще може ли Том да върне свободата и на това създание?

Втората книжка от тази увлекателна детска серия е дори по-сполучлива от първата. Макар и много икономична като описания, тя успява да създаде атмосфера и настроение у читателя, героите са все така симпатични, а създанията наистина изглеждат готини. Финалът веднага намеква какво е следващото приключение, към което смятам да се насоча в най-скоро време.

sepron the sea serpent

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор