Rev 9

villain terminator 6

Терминатор Rev 9 e злодей от поредицата “Терминатор” и основен антагонист в шестия филм от поредицата “Мрачна съдба”, където ролята му се изпълнява от американския актьор Габриел Луна.

Терминатор Rev 9 е творение на “Легион”, програма от бъдеще на земята, където машините са завладели Земята и воюват с хората. Той е елитна бойна единица, която се изпраща, за да осигури победа срещу бунтовниците, дори да са с импланти, правещи ги киборги.

Терминатор Rev 9 e иновативно построен, като има метален скелет, подобно на класическия модел Т-800, но и покритие от течен метал, подобно на Т-Х. Това е полимиметична сплав, която му позволява да приема какъвто образ си иска, технология, която за пръв път сме виждали при Т-1000. За разлика от предишните модели обаче, в случай на нужда Rev 9 може да разделя течния метал от скелета си и така да се бие на две места едновременно. Цялото покритие на сплавта може да се използва, за да атакува враговете или както се изразява самият Термитатор – “Цялото ми тяло е оръжие”.

terminator-dark-fate-new-terminator-villain-uhdpaper.com-4K-7.114-wp.thumbnail

За разлика от предишни модели, които имат рудиментарна програма, непозволяваща им да се инфилтрират задълго сред хората, Rev 9 е програмиран така, че да нагажда поведението си в зависимост от това на какви хора попада. Той може да бъде дружелюбен, закачлив, дори да изглежда мъдър или загрижен. Разбира се, основното му състояние обаче е на неемоционална машина, която убива.

Терминатор Rev 9 e изпратен в миналото, за да обезвреди Даниела Рамос, водачка на бунтовниците от бъдещето. Той бързо елиминира семейството й, но среща проблеми, когато на помощ й се притисва Грейс, аугментирана жена със силите на по-стар терминатор, а после и Сара Конър, ветеранка от войните със “Скайнет”, програма на терминаторите от друга времева линия. Най-опасният му враг обаче е Т-800, класическият модел Терминатор, минал на страната на хората. Rev 9 преследва немилостиво Рамос въпреки тези противници и успява да убие моделът Т-800, известен като “Карл”, както и Грейс, но не и да изпълни основната си задача, а именно да елиминира Дани Рамос.

За направата на този модел, режисьорът Тим Милър споделя, че е търсил създаването на враг, който да е по-силен от Т-1000, антагонистът в “Терминатор 2”, но не чак толкова могъщ, че победата над него да изглежда неправдоподобна, нещо, което може би е тънък намек към противници като Т-х и терминаторът, в който се превръща Джон Конър от петия филм. “Мрачна съдба” не се прие добре от феновете, но едно от малкото неща, които се харесаха бе играта на Луна, който създаде наистина запомнящ се и зловещ антагонист в духа на поредицата.

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор