Noragami Aragoto

noragami aragoto 1

След като изгледах първия сезон на “Норагами” (“Бездомният бог”) едва изчаках да минат празниците, за да се насоча и към втория, носещ подзаглавието “Арагото”. Той продължава приключенията на бога Ято, неговия меч Юкине и ученичката Хиори, които отново се забъркват в конфликти между небето, земята, а дори и отвъдния свят.

Макар да е победил полузабравения бог на убийствата Рабо, Ято все още не се е отървал от Бишамон, могъщата богиня на войната, която го преследва от години. В миналото той й е сторил голяма услуга, която тя възприема като проклятие, а сега е твърдо решена да го унищожи. Бишамон е едно от най-почитаните и уважавани божества в Япония, докато Ято е известен на малцина, поради което не изглежда, че той има шанс да й се противопостави. За жалост, конфликтът помежду им е манипулиран от мистериозни фигури, оставащи в сенките, а основна роля в него играе Нора, духът, който служи като оръжие на много богове. Конспирацията е подготвила смъртоносен капан за Бишамон и връщането на Ято към ужасното му минало, когато е бил бог на кланетата, убиващ по поръчка. Дали заговорът ще успее или Ято им приятелите му ще успеят да го разплетат?

noragami aragoto 3

Noragami Aragoto е равностойно продължение на първия сезон, което запазва в себе си плетката от хумор, епични битки и японска митология, която придава уникален вкус на това аниме. Ято е все така симпатичен, но в образа му се добавя още повече плътност, а Бишамон открадва първата половина на шоуто с драматичната си история. Злодеят ще допадне на всички, обичащи коварните манипулатори, а по-късно сюжетът достига още по-епични висини, макар на моменти човек да се губи в цялата плетеница на заверата, забъркана срещу нашите герои. Към всичко това е добавена и необходимата емоция, която придава смисъл и чувство на историята.

noragami aragoto 2

В заключение мога да кажа, че Noragami Aragoto е страхотно аниме, което препоръчвам както на почитателите на японската култура, така и на всички, които си търсят зрелищно фентъзи приключение за гледане.

Тагове:  ,

Оставете отговор