Nixa the Death Bringer (Beast Quest #19)

nixa

Поредицата Beast Quest продължава с нова порция чудовища, която сервира на главните си герои, а първото от тях е Никса, Носителката на Смъртта.

Том и Елена са се върнали от страховития свят на Горгония, сразявайки магьосника Малвел в крепостта му. Малко след това най-очакваното събитие от Том се случва и баща му Таладон се завръща в кралския замък. Уви, великият воин е прокълнат да бъде безплътен, а единствената сила, способна да му върне тялото е тайнствен амулет, разделен на шест части и връчен на най-ужасяващите чудовища изобщо – Призрачните Зверове. А първият от тях, Носителката на Смъртта Никса, вече е тръгнала да мори населението в Авантия…

Занимателна книжка, която е по-силна в първата си половина, когато връзва сюжета и не толкова във втората, при самата битка с Никса, която е напрегната, но все пак предвидима предвид формата на серията. Въпреки това връзването на интригата гарантира още приятно изкарани часове в компанията на Том и Елена, така че не очаквайте това да е последното ревю по темата.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор