Narga the Sea Monster (Beast Quest #15)

narga the sea monster

Продължаваме прегледа на класическата (и безкрайна) детска фентъзи поредица Beast Quest на Адам Блейд, като стигаме до 15-та книжка, носеща като заглавие, подобно на останалите, името на Звяра в нея – “Морското чудовище Нарга”.

Том и Елена са освободили кентавъра Тагос и жар птицата Епос от слугите на злия магьосник Малвел, но сега се изправят срещу ново предизвикателство, още по-страшно от предишните. Морският змей Сепрон е отвлечен в Черния океан на света Горгония, където царува злото. Негов охранител е чудовището Нарга, шестоглаво изчадие, брутално разправящо се с всеки, дръзнал да оспори властта на магьосника Малвел. Том и Елена тръгват да го спрат, но по пътя ги очакват разбойници, които искат да вземат наградата за главите им…

Честно казано, литературната стойност на книжките от тази поредица е доста съмнителна, тъй като всички те се пишат по схема, която се спазва строго. От друга страна, приятно изкараните минути с тях са гарантирани, тъй като има много битки и приключения, във всяко томче се запознаваме с ново могъщо чудовище, а Том и Елена са симпатични герои, много различни от свадливия архетип, наложен през последните години. “Морското чудовище Нарга” не прави изключение, като битката с него накрая си беше страхотна. Затова и ще продължа с поредицата – може и да не ме обогатява особено, но е идеална за четене, особено след по-натоварен ден.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор