Majin Bone

majin bone poster

Majin Bone е фентъзи аниме на Toei Animation, което излиза в Япония между 2014-та и 2015-та година. Приятната анимация и интригуващият сюжет ме привлякоха към него, но за съжаление обемът от 52 епизода дойде в повечко на една като цяло простичка история.

Majin Bone разказва историята на Риуджин Шого, японски тийнейджър, чиито живот се преобръща наопаки, когато открива мистична карта. Тя отключва силите на драконовата броня, която превръща Шого в истински супергерой, макар първоначално да му се струва, че го прави почти неподвижен заради тежестта си. Шого бива намерен от други младежи, които са екипирани с подобни брони, вдъхновени от различни зверове. Те му разкриват, че картите са оръжие, което позволява на отделни земляни да защитят планетата си от извънземно нашествие. Противниците им обаче имат подобни карти – и много повече опит с тях. Дали младите герои ще достигнат нивото, което е необходимо за да защитят нашия свят?

majin bone cover

Majin Bone е детско аниме и като такова залага на доста схематичен сюжет, в който всеки епизод се появява нов противник, Шого изпитва различни съмнения, които преодолява с приятелите си, става по-силен и среща по-опасни врагове. С развитието на действието анимето усложнява света си, като представя и цивилизацията Непос, която ни напада, дава мотивация на действията им и дори разгръща политическа интрига. Това е похвално, както и добре балансирания кастинг от герои и чувството за хумор. Битките са доста повтаряеми, тъй като подобно на по-късното Shinkansen Henkei Robo Shinkalion се развиват в силово поле и не предлагат особено голямо разнообразие. Големият проблем на това аниме обаче е обемът. 52 епизода не звучи като особено много на фона на стотиците серии на “Наруто”, но историята и митологията на света просто не предполагат чак толкова много приключения. В резултат историята изглежда повтаряща се и разтеглена, като в крайна сметка омръзва. Предполагам, че ако бях малък щях да харесам Majin Bone повече. Сега обаче ми се струва като детска версия на Guyver и бих го препоръчал само на заклетите фенове на шоунен приключенията (анимета, направени за момчета).

majin bone

Ревю на Александър Драганов

 

Тагове:  

Оставете отговор