Madagascar: A Little Wild

Madagascar_A_Little_Wild

През миналата година излезе нов анимационен сериал по вселената на “Мадагаскар” и понеже намирал пълнометражните филми за едни от най-добрите в жанра си за последните години, реших да му дам шанс в началото на 2021-ва, още повече, че ми се беше догледало нещо с лъвчета. С какви впечатления останах обаче? Преди да дам отговор на този въпрос, няколко думи за сюжета.

Алекс, Марти, Глория, Мелман… помните ли любимите герои? Лъв, зебра, хипопотам и жираф? Този път отново ги срещаме, но като малки, как израстват в зоопарка на “Ню Йорк” и се забъркват в невероятни приключения. Както когато Марти решава да върне плюшеното мече, което малко дете изпуска в клетката му. Или Алекс си наумява, че ще направи представление като морски лъв. Или когато Мелман иска да заведе приятелите си на кино, а пък Мелман – на бейзболен мач. Все сладурски приключения в духа на оригиналните филми.

madagascar babies

Най-хубавото на новата поредица е анимацията. Технологиите неумолимо напредват и това личи в сериала, който по нищо не отстъпва на големите филми в това отношение и даже има едно предимство – животинките са малки, което ще рече уникално сладки, особено Алекс, умеещ да гледа като котенце или пък Мелман. Това е от голямо значение за една история. За съжаление обаче то не стига по една простичка причина – големите филми за “Мадагаскар” бяха направени така, че да се харесат и на порасналите с наистина забавен хумор, динамично действие и високи залози, макар и в комедиен контекст. Тук това го няма, може би защото се предполага, че само деца ще го гледат, без родителите им да идват с тях. Затова всичко е сладичко, миличко, но не задържа интереса. Ако беше коя да е друга поредица, човек да махне с ръка и да каже – какво толкова, важното е да има за децата, да се радват. Но това е “Мадагаскар” и е нормално очакванията да са малко по-високи. По тази причина, моето гледане на A Little Wild приключва още с края на първи сезон.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор