Little Nightmares

little nightmares

Little Nightmares е пъзел хорър адвенчър игра разработена от Tarsier Studios и публикувана от Bandai Namco Entertainment. Достъпна е на всички платформи. Играта излиза 2017 година и с чисто сърце мога да кажа че е една от най-добрите игри излезли същата година и все още е една от любимите ми пъзел игри. Играта е направена в 2.5D свят. През 2014 студиото разработчик Tarsier Studios обявява разработването на играта, като тогава името е било Hunger и не се планирало да я има на друга платформа освен Windows. След това февруари 2015 излиза трейлър, но за съжаление разработването е спряно и до 2016 няма никакви новини. Август 2016 Bandai Namco Entertainment обявяват, че имат сключен договор за публикуването на игра разработена от Tarsier Studios. Тогава обявяват промяната на името на проекта на Little Nightmares, за да се намира по – лесно и да не бъде засенчен от доста известната поредица по онова време The Hunger Games

Малко за историята, всичко започва с кошмар, да, знам – каква изненада! Кошмарът е за жена облечена в кимоно, която носи маска Нокагу. Но или Нокагу е японско театрално изкуство където повечето персонажи са обикновени хора, създания с божествен произход, духове или демони. Връщаме се към историята, главният герой е малко момиченце с жълт дъждобран на име Шест. Единственото което я пази от мрака е една запалка, която изгасва, когато се катериш, отваряш или носиш нещо в ръце, което понякога те оставя да решаваш загадките в пълен мрак. Ако не е ясно да кажа, че жената с маската е боса в играта.

nightmares little

Това обаче не означава, че всичко и всички няма да се постараят да ти попречат да стигнеш до нея. За да стигнеш до финалната битка се минава през три отделни етажа. Реално ти се качваш все нагоре. По пътя, разбира се, има доста опасности, които те дебнат от всеки ъгъл. Като се започне от детегледача и се стигне до двамата готвачи. Ако не сте разбрали какво ви загатнах току що ще ви дам още една подсказка, преди да стигнете до дамата с кимоното минавате и през ресторант. Няма кой да ви помогне тук освен собственият ви ум и бързи реакции, но пък винаги можеш да гушнеш някое и друго гномче за успокоение.  Детайлите са много уникални, реално не умираш в играта, просто се събуждаш от кошмар. 

В заключение мога да кажа, че си личи как играта е създадена с много умисъл. Загадките са много интересни и повечето имат повече от един начин за решаване, всичко зависи от това дали ще се сетиш как да стигнеш от точка А до точка Б без да умреш или да те хванат. Атмосферата е доста тъмна и понякога отчайваща. Изглежда, че няма изход и единственото което можеш да направиш е да бягаш. В същото време не е игра която да напряга, точно обратното, бих я играла след натоварен ден без да се замисля. Заслужава да се пробва и да си размърдаш малко мозъка. 

Ревю на Мария Пугьова

Тагове:  ,

Оставете отговор