Kaymon the Gorgon Hound (Beast Quest #16)

kaympn the gorgon hound

Поредицата Beast Quest продължава с книжка #16, в която главните герои се изправят срещу адската хрътка Каймон. Както винаги, на мястото, където пише името на автора се мъдри псевдонимът “Адам Блейд” – колективно име, зад който пише цяла колегия от творци за деца.

Том и Елена се отправят на ново опасно пътешествие в света на Горгония – мрачното царство, където владее злия магьосник Малвел, небето е червено, а водата – черна. Сега те трябва да освободят от властта му снежния звяр Тарток, но на пътя им е ново свирепо чудовище – адската хрътка Каймон, която в ключови моменти се разстроява…

Тази книжка не е никак сполучлива, дори за стандартите на серията, които не са чак толкова високи. Идеята за Каймон е интересна, но няма сюжет, който да разгърне битката с нея. Напротив, от самото начало Том взима надмощие и това до голяма степен убива напрежението около историята, макар един от спътниците му да бива ранен. Надявам се следващия том да е по-вълнуващ, а засега взимам нов тайм-аут от серията.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор