Jungle Emperor: Onward Leo!

onwards leo

Jungle Emperor: Onward, Leo! е аниме на д-р Осаму Тезука, което излиза в Япония през 1966-та година и в Съединените Щати през 1984-та година. То е директно продължение на класиката “Кимба, белият лъв” и проследява историята от мангата до финала, където обаче има свой оригинален завършек.

onward leo

Белият лъв Кимба е пораснал и е приел името на Лио, Императора на джунглата. Заедно със съпругата си Лия той управлява дивите животни по уникален начин, който им позволява да живеят в мир и хармония. Усилията му срещат съпротивата на други лъвове и диви животни, които държат на старите обичаи, както и на винаги присъстващата заплаха от страна на хората. Но най-голямото предизвикателство пред Лио е раждането на двете му дечица, лъвчетата Руки и Руни, които той ще трябва да отгледа като бъдещи владетели…

leo and his son

Jungle Emperor: Onward, Leo! e разкошно приключение за любителите на дивите животни. За зрителя е вълнуващо да види любимият герой Кимба пораснал, да проследи новите му тревоги на възрастен и да стане свидетел на това как се появява ново поколение герои. Епизодите са динамични и интригуващи, редуващи схватки с хора, зверове, както и същества от доисторически времена, оцелели в митичната планина Муун. Спрямо “Кимба, белият лъв” в сериите има повече тъмнина, смърт и тъга, които съответстват на израстването на героя, но нито за миг историята не става депресивна, както е в пълнометражния филм от 1997-ма. Специално финалът е разкошен и изключително удовлетворяващ.

leo full moon

Jungle Emperor е една върховна, страхотна история, която открих покрай “Цар Лъв”, но заслужава внимание сама по себе си, аниме, което наистина може да бъде определено като класика и заслужаващо вниманието си дори днес, повече от половин век след излизането му на малкия екран. Благодарен съм, че имах възможност да го изгледам!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор