Isle of the Dead (Dragons of Deltora #3)

isle of the dead

Стигнахме и до третия том от третата поредица за Делтора на Емили Рода, майсторката на епичното фентъзи за деца, по чиито книги има и заснето популярно аниме.

Лийф, Барда и Жасмин са унищожили две от чудовищните Сестри, които тровят земите на Делтора, ала изпитанията по пътя им стават все по-сурови. Третата от Сестрите се крие някъде в Острова на Мъртвите, зловещо място, от което никой никога не се е завръщал. За да стигне до него, Лийф ще трябва да мине през обитаван от призраци фар, където в миналото се е случило нещо ужасно, а после да се качи на борда на прокълнат кораб, за да научи нещо повече за произхода на страховития пътуващ лихвар, наречен Смеещия се Джак. Дори да успее да го направи и да събуди двата дракона, спящи в земите на Сестрата, накрая на Острова го чака самата тя, както и чудовищния й пазител…

Емили Рода ме изненада приятно, като с тази книжка зави доста по посока на хоръра, макар и донякъде да има предвид детската аудитория на поредицата. Действието продължава да тече все така вихрено, а начинът, по който Лийф се справя с предизвикателствата, разчитайки на находчивост и съобразителност, а не на груба сила или магия, правят книгите интригуващи за читатели от всяка възраст. До края на тази серия остава само още една книга и аз нямам търпение да я прочета.

Ревю на Емили Рода

Тагове:  

Оставете отговор