Insidious Chapter 3

insidious-3

Третата глава от филмовата поредица на ужасите “Insidious” /”Коварен”/ спира да се занимава с мъките на семейство Ламбърт и се връща назад във времето, като този път на фокус е медиума Елиз, възрастна жена, която е загубила мъжа си и желанието да използва парапсихичните си сили, но е извикана на помощ срещу опасен демон, тормозещ младо момиче.
Всичко започва когато Куин, млада жена, която мечтае да стане актриса, отива при медиума Елиз с молба да я свърже с покойния дух на майка й. Елиз обаче не може да помогне, тъй като самата тя е останала вдовица, а астралните й пътувания в света на мъртвите са я срещнали с отблъскващия призрак на забулена в черно убийца, познат ни от предишните филми. Все пак Елиз отправя предупреждение към младата Куин – да не се опитва да се свързва повече с майка си, тъй като когато жив човек повика мъртъв, всички умрели го чуват. За съжаление предупреждението на Елиз е закъсняло – Куин вече е привлякла вниманието на отблъскващ демон, явяващ се във вида на човек с апарат за дишане. Скоро Куин бива атакувана от злокобната му паранормална сила…
insidious-chapter-3

Третата част на Insidious е прехвърлена на режисьора Лий Уонъл, който е бил в екипа на първите две части, но макар филмът му да се е получил хубав, отсъствието на Джеймс Уон все пак личи – началото е доста мудно и страшките не така брутални и стряскащи, както в предишните две части. Нещата обаче се спасяват от убедителната игра на Лин Шей, която влиза майсторски под кожата на медиума Елиз и пресъздава как възрастната жена преодолява страха и болката, за да последва мисията на живота си, а именно да помага на уязвимите, по-слаби хора, които няма как да се защитят от демоничните сили. Резултатът е едно достойно продължение на първите две части, което феновете на поредицата ще харесат, макар и с някои уговорки.

Тагове:  

Оставете отговор