Injustice 2

inj2

След като през миналата седмица открихме ревютата ни за игри за 2023-та година с игра за Спайдър-мен, днес се насочваме към вселената на DC и спираме вниманието си върху един от класическите хитове на тази фентъзи марка, а именно биткаджийската Injustice 2, която предлага зрелищен екшън в духа на Mortal Kombat, но с обичани комиксови персонажи като Батман, Супермен или Робин.

Действието в поредицата Injustice се развива в невъзможен свят, в който Супермен е станал тиранин. Някои от останалите герои го подкрепят, други се изправят срещу него, а кой ще победи зависи от Вашите умения и това страна ще изберете да заемете. Играта предлага няколко различни варианта. Аз лично използвам опциите, съдържащи се във варианта за един играч (Single Player), като те съдържат възможността да изиграете историята на играта, да участвате в единична битка, в която Вие избирате отделните герои, да потънете в серия схватки от мултивселената на DC. Ако обаче се съберете няколко приятели, може да се биете помежду си и дори да си направите турнир, нямате ли възможност за домашно парти, може да свържете конзолата си с Интернет и да се изправите срещу майстори от цял свят. Отделно от всичко това имате възможност да ъпгрейдвате образите с артефакти, намерени по време на игра, да ги отваряте в Brother Eye Vault, да влизате в различни онлайн гилдии или да гледате клипчета от интерактивното приключение в Extras.

batman vs superman

Героите в офлайн версията на Injustice 2, която предпочитам да играя са достатъчно, за да се насладите на разнообразна и атрактивна игра. Естествено, на челните позиции в менюто с избор за герои са иконичните персонажи на Батман и Супермен, но освен тях ще откриете още множество персонажи сред които Робин (и по-конкретно Деймиън Уейн, синът на Брус), Светкавицата, Ероу, Зеления фенер, Жената чудо, както и злодеи като Жокера, Бейн или Плашилото. Всеки от тях има различен боен стил и изключително зрелищни специални атаки, които печелят чисто зрителски с изключително атрактивни атаки.

robin damian

Като геймплей Injustice 2 на практика следва начина на игра, познат ни от сериите Mortal Kombat. Дори начинаещ или по-възрастен човек може да се забавлява без особени проблеми в единичните битки, където има много разнообразно ниво на трудност. Вече ако тръгнете да играете по историята на играта или да следвате мултивселената, ще трябва да си освободите повече време, в което да овладеете тънкостите на различните комбинации. Това обаче е постижимо с опциите Practice и Tutorial в менюто Single Player, само се иска отдаденост от Ваша страна, тъй като например почти в самото начало на играта по историята на сюжета ще ви връхлети Супермен. Като минус отбелязвам, че поне аз не видях старата стълбица с противници, която да изкачваш и за мен си е класическия формат за подобни заглавия.

joker injustice

Технически играта е на много добро ниво и героите, макар и не свръхидеализирани, са нарисувани красиво, така че бързо да си харесате персонаж. Лично аз съм фен най-вече на Робин заради младежката му самоувереност, но се забавлявам много също когато играя с Жокера и Супермен. Диалозите в Injustice 2 не са никак лоши, като много харесвам заяжданията между отделните персонажи, предаващи напрежението от схватките им.

flash vs beetle

Като цяло Injustice 2 с право се счита за класика в жанра на видеоигрите, като ако се налага да й поставя оценка, бих я сложил на едно ниво над последните заглавия от поредиците Tekken и Mortal Kombat, но под Street Fighter и Soul Calibur, които си ми остават любимци. Не приемайте позицията ми обаче прекалено насериозно – аз не съм професионален геймър и давам мнението си в качеството си на фентъзи фен. При всички положения, ако ви се разцъква нещо бойно, няма да сбъркате с Injustice 2!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор