Hunter x Hunter

hunter x hunter

Hunter x Hunter е японска манга която е написана и излюстрирана от Йошихиро Тогаши, който е известен още с мангата и аниме поредицата YuYu Hakusho. Мангата Hunter x Hunter се издава в списание “Шоунен Джъмп” от март 1998-ма година, за сега има 36 тома и за наше най-огромно съжаление е в пауза заради здравословни проблеми на мангаката (автора). Мангата е адаптирана два пъти – през 1999-та и през 2011-та година. Като адаптацията от 2011 няма “филъри” и моето скромно мнение е, че е доста по-добра от гледна точка на актьори и арт.

gon

Историята се върти около Гон – нашият главен герой и неговите приятели. Момчето е отраснало с леля си в малко градче. Той много иска да намери баща си (най – безполезния човек на света) и да прекара малко време с него, затова той решава да се яви на изпита за ловци. Ловците са държавно лицензирани хора, който са приключенци, иследователи, археолози и ловци (duh) на магически зверове и съкровища.

killua

На изпита за ловци Гон се среща с втория главен герой Киллуа Золдрик, който също като Гон е на 12 години. Също така се запознава с Леорио и Курапика. В началото на изпита ни е представен и един от неутралните герой, той би помогнал на всеки – лош или добър, ако е в негова изгода – Хисока.

hisoka anime

От тук нататък ще ви оставя сами да се запознаете с историята и приключенията на нашите герои. Няма да съжалявате съжалявате че сте се потопили в този прекрасен свят, така че не се двоумете много много.

 Ревю на Мария Пугьова

 

 

Тагове:  ,

Оставете отговор