Free! Movie 3: Road to the World – Yume

free more

Стигаме и до третия филм от поредицата Free! – Road to the World – Yume. Той се води обобщение на третия сезон, но в действителност си е добавка към него, с много нови сцени и податки към драмата, която предстои в излезлия тази година The Final Stroke.

Харука Нанасе е стигнал до Токио, където навлиза в драматичния свят на плуването за възрастни и борбата за излизане на световно първенство. Пътя му се преплита с този на Икуя Киришима, негов приятел от детинство, с който съдбата ги е разделила, а не след дълго в Япония се завръща и Рин Мацуока. Но не съперниците от ученическите години са голямото предизвикателство за Хару, а шампион от Швеция, наричан “машина за плуване”. Това е Албърт Воландер, притежател на световните рекорди, а умението му ще предизвика Нанасе по нов начин. В същото време Икуя и верният му спътник Хиори ще срещнат топ плувеца на Япония, младеж с лудешка усмивка и бесноват характер…

road to the world small

Free! Movie 3: Road to the World – Yume малко ме разочарова на старта си, тъй като много бързо обобщи сюжетната линия с Икуя, която ми е любима от сериала и на всичко отгоре беше хайпвана в предните две части. За сметка на това филмът добави страшно много допълнителни сцени и акцентира малко повече на отбора на Иватоби, където са останали Рей и Нагиса, а това е готина сюжетна линия. Има среща на Икуя с Рин, която я нямаше в регулярния сезон и бе очаквана от всички фенове, а освен страховития Албърт се запознахме и с лудия Каеде, който също изглежда обещаваш антагонист. Както и при предните части и тук емоцията от приятелството между плувците е силна страна, но този път и тръпката от предизвикателството да се плува с най-добрите излиза на преден план.

Като цяло Free! Movie 3: Road to the World – Yume е вълнуващ филм от любима аниме поредица, който си заслужава вниманието на всички истински фенове. Сега вече спокойно мога да кажа, че чакам The Final Stroke!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор