Epos the Winged Flame (Beast Quest #6)

epos the winged flame

Оригиналната поредица от детски фентъзита Beast Quest достига своя завършек с Epos the Winged Flame! Книгите са дело на “Адам Блейд”, псевдоним, зад който се крие цяла група талантливи автори на приказни приключения за по-младите читатели.

Пет от митичните Зверове, пленени от злия магьосник Малвел са освободени, ала сега предстои битката с най-опасния от тях. Том и Елена се отправят на изток, към склоновете на вулкан, в чието устие се гмурка Епос Крилатия пламък – страховита жар птица! Ако никой не я спре, тя ще предизвика катастрофално изригване, което не само ще унищожи околните села, но ще достигне и самата столица, погребвайки крал Хюго в замъка му. Том, Елена и четириногите им другари – конят Сторм и вълкът Силвър – единствени могат да спрат това, като освободят Епос от прокълнатия нашийник, нахлузен му от Малвел. Ала за да стори това, Том този път ще трябва да се изправи срещу самия зъл магьосник…

Чудесен завършек на страхотно приключение, което обещава да продължи с още много, много книги след това. Засега обаче наричам тази книга за чудесна точка на първата поредица, идеална за малки читатели, но и за по-големи, които просто искат да се отпуснат след края на работния ден. Beast Quest са идеалните книжки за целта!

epos the flame bird

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор