Edit

edit rick chester

Ако трилогията “Джурасик Свят” Ви е харесала, почти сигурно е, че ще Ви допадне и романът Edit на Рик Чеслър, напрегнат хорър трилър, описван от критиката като среща между Майкъл Крайтън и Матю Райли.

Когато именит учен прерязва гърлото си с плашещо добра реплика на нокът от тиранозавър, полицията е загрижена. Това обаче е само началото на притесненията им, след като и двойка бива убита в природния парк “Евърглейдс” от мистериозни животни, подобни на пилета. В същото време семейство, отишло на почивка с каравана е атакувана от огромни стоножки, а млада рейнджърка, навлязла в първия си работен ден и докторка по биология, опитваща да разгадае какво точно се случва, ще се озоват в праисторически кошмар, нахлул в наши дни…

Чеслър е много добър автор, който умее да те държи в напрежение и това за мен е най-важното. Стилът му напомня на Скот Мариани по начина, по който те увлича в екшъна, а въображението му играе на макс, тъй като чудовищата от книгата не са просто динозаври, а изроди, направени с генно инженерство. Това прави заплахата от тях неизвестна и поради това по-плашеща. Някои читатели отбелязват с неудоволствие някои грешки при редакцията на книгата, но честно казано, докато четох аз не ги бях забелязал, което сочи, че ми е било достатъчно интересно, за да не обръщам внимание на дреболии.

Останах много доволен от Edit на Рик Чеслър и се надявам да прочета още книги от този автор!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор