Dragon Ball: Curse of the Blood Rubies

dragonball curse of the blood rubies

Продължавам с прегледа на класическата аниме поредица Dragon Ball, като днес се връщам към първия й пълнометражен филм, “Проклятието на червените рубини”, излязъл през далечната 1986-та година.

Крал Гурумес е измъчван от ужасно проклятие – за да се нахрани, той трябва да яде блюдо, по-вкусно от предишното му. Харчейки безумни пари по готвачи, той съсипва страната си, за да копае от нея кървавочервени рубини, но истинската му цел са драконовите кълбета – седем мистични камъка, които призовават изпълняващия желания дракон Шен Лонг. Бурумес изпраща хората си да ги намерят, с надеждата да получи най-хубавото ястие от тях. По следите на камъните обаче е и изобретателката Булма, която докато ги търси попада на Гоку, малко опашато момче с огромна сила. Двамата, заедно с още странни и чудати приятели, ще се изправят срещу лакомията на лошия крал, превърнал се и буквално в чудовище…

goku flies

Dragon Ball: Curse of the Blood Rubies е чудесно аниме филмче, което в краткото си времетраене от 50 минути успява да вмести всичко – хумор, приключения, битки, дори мъдра поука, всичко в будещия носталгия рисунък от 80-те, изпълнен на много високо ниво. Доколкото знам, историята в него е алтернативна на класическия сериал, но това го прави и чудесен избор за тези, които чисто психически не могат да се отдадат на поредица с 600 серии, но искат да се върнат към корените на продължаващата вече десетилетия сага. За мен това начало бе вълшебно.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор