Cypher the Mountain Giant (Beast Quest #3)

cypher the mountain giant

Продължавам прегледа на книжките от детската фентъзи поредица Beast Quest, дело на Адам Блейд – псевдоним, зад който се крият имената на различни автори, избрани от “Схоластик” да забавляват по-младите читатели на жанра.

Том и Елена са успели да освободят огнедишащия дракон Ферно и морския змей Сепрон от властта на злия магьосник Малвел, ала все още са едва в началото на мисията си! Сега пътят им ги отвежда в планините, които са измъчвани от великана Сайфър, още един от митичните Зверове пазители, заробен от силите на мрака. Той предизвиква лавини, срива цели градове и прекъсва търговските пътища, от които хората се хранят. Том и Елена, заедно със своите четириноги другари, коня Сторм и вълка Силвър, трябва да достигнат до великана и да го освободят…

Тази книжка не е така сполучлива колкото предните две, може би защото един великан (всъщност по описанието по-скоро напомня на циклоп), не е така готино създание, каквито са драконът и морският змей. Нито битката с него е така зрелищна, нито лавините са толкова забавни колкото пламъците или наводненията. При все това, Cypher the Mountain Giant се чете лесно и приятно, като е достатъчно увлекателна, за да гарантира, че ще продължа и нататък.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор