Bakusou Kyoudai Let’s & Go

let's go brothers

Състезателните анимета определено са темата на Цитаделата за тази година, като аз продължавам с прегледа им и днес насочвам вниманието Ви към поредицата Bakusou Kyoudai Let’s & Go, която е едно от тях, но не за автомобилизъм, а за автомоделизъм.

Състезанието с малки автомобили в клас Mini 4WD са станали изключително популярни в Япония, а и по цял свят. Направени за деца, те стимулират въображението им ги предизвикват да правят модификации по моделчетата, които пускат на екзотични импровизирани писти. Сред най-колоритните участници са братята Го – Рецу и Сейба, които макар да си приличат на външен вид, са различни по характер. Големият е спокоен и разсъдлив, малкият е огън. И двамата обаче получават за развитие протитипи от професор Цучия, които да подобравят по свое усмотрение, а ако имат успех ще могат и да задържат. Братята се спускат на различни състезания, които обаче безкрайно се усложняват, когато в тях се включват момчетата на конкурентния професор Огами, виждащ надпреварите като битка, в която само силните оцеляват…

kyodai bakusou

Bakusou Kyoudai Let’s & Go е много добро и интересно аниме, което ме убеди, че не съм изчерпал жанра на надпреварите, но го разнообрази в моите очи, включвайки в него автомоделизма – една невероятна, но често подценявана дисциплина. Състезанията са изключително интересни и драматични, а това се дължи до голяма степен и на героите, от чаровните протагонисти до множеството им колоритни опоненти, като Кай Окита и неговият автомобил, скачащ като паяк срещу противниците или Рей Хижиката, имащ смъртоносно за другите моделчета жило в болида си. За съжаление, Bakusou Kyoudai Let’s & Go има и някои недостатъци, характерни за аниметата от времената, когато е правено – края на 90-те. Сред тях са най-вече множеството епизоди за пълнеж, в които приключенията са безсмислени спрямо основния сюжет и разчитат на доста глупашки хумор. Реално анимето можеше да е с 20-тина епизода по-кратко и да бъде далеч по-добро. Въпреки това, предвид факта, че е направено за деца, не бих искал да го критикувам особено, защото като цяло си заслужава да се види. То има и продължения, които се надявам в някакъв недалечен етап от бъдещето също да мога да видя и представя на читателите в сайта.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор