Майска нощ с феята-кандилка

mayan night

“Майска нощ с феята-кандилка” е втората книжка в поредицата “Приказки от мъгливия остров” на майсторката Весела Фламбурари, която отново си партнира с илюстраторката Милена Радева.

Фенгариос е лунен лъч, “целият сребърен, едновременно стар и млад, вечен като гората”. Той бди над феята Месечка още откакто тя се е родила, но може да го прави само нощем. А младото момиче един ден невнимателно се бута в стара магьосница, която хвърля върху нея проклятие. Сега Фенги, както го наричаме накратко, трябва да се отправи на изпълнено с опасности пътуване, за да спаси феята, която всъщност обича…

“Майска нощ с феята-кандилка” ми хареса дори повече от предшественицата си “Ния и таласъмското съкровище”, което е невероятно, тъй като първата книга ме очарова. Тази обаче е още по-омаителна и красива, печелеща те от самото начало с картините на Радева, но караща те да се влюбиш в нея с текста на Весела Фламбурари. Фенги стана любимият ми неин герой, а финалът на историята му е разтърсващ и красив. Любовта прави всичко по-прекрасно, а много силно впечатление ми направиха стиховете преди и след основния текст, за мен разкошна поезия.

Вълнуващо е, че български автори пишат такива книги. Препоръчвам “Приказки от Мъгливия остров” на всички фентъзи фенове и с нетърпение чакам следващото томче!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор