“Аквамен” с мощен дебют в Китай

aquaman poster

Супергеройският филм “Аквамен” на режисьора Джеймс Уон (“Заклинанието”) потвърди очакванията, че може да се окаже спасителен за проблемната киновселена на Ди Си. Така поне изглежда след дебюта по китайските кина, от които за първия си уикенд събра масивните 95 милиона долара и така започна ударно преди очакваната си инвазия в Европа и Америка, която трябва да се състои през следващите седмици. Високи са и оценките, поставени на филма от зрители в Интернет, като мнението си за него българите ще могат да дадат след 28-ми декември, когато е премиерата му у нас...

Прочетете още

Кралят на динозаврите

grimlock dinobot

Гримлок, кралят на динозаврите от поредицата “Трансформърс” се върна в 15-ти и 16-ти епизод от анимацията “Cyberverse”, която приближава края на първия си сезон. Могъщият аутобот е открит от Бъмбълби и Уиндблейд, ала няма спомен за миналото си и изглежда агресивен! Как ще го успокоят? Трябва да намерят бързо решение, защото Шокуейв пристига на Земята – с намерението да унищожи всичкият органичен живот на нея!

Страхотни серии от чудесно сериалче – това мога да кажа преди...

Прочетете още

Ясни номинациите и за Злодей на годината

Злодей на годината - current nominees

Ден след обявихме номинациите за Герой, от фентъзи клуб “Цитаделата” представихме и участниците в огледалната категория за Злодей на годината.  Това се случи в социалната мрежа “Фейсбук“, а сега представяме целия списък и пред читателите на сайта. Състезаващите се в злодейската категория за отрицателен персонаж на изминалата 2018-та година са:

Архаон (Warhammer)

Валак (Монахинята)

Гринделвалд (Фантастични животни)

Риу Асука (Devilman: Crybaby)

Флаг (Очите...

Прочетете още

Ето ги номинираните за Герой на годината!

Герой на годината - current nominees

Фентъзи клуб “Цитаделата” обяви номинациите за годишните си награди в категорията “Герой на годината” за 2018-та. Решението бе взето от жури в състав Александър Драганов (председател), д-р Искрен Иванов, Васил Мирчев, Петя Иванова и Стефан Куюмджиев, а номинираните първо бяха представени поотделно в групата ни във “Фейсбук“. Това са, както следва по азбучен ред:

~ Герой на годината

Бъмбълби (Трансформърс)

Девилмен (Devilman: Crybaby)

сестра Айрийн (Монахинята)...

Прочетете още

Майстори на феи

vesela

През последните няколко седмици започнахме да ви информираме за дейността на издателство “Горната земя”, поставили си за цел да разкрият пред съвременните деца уменията на най-добрите български автори. Основен двигател на проекта е Весела Фламбурари, самата тя също талантлив писател, но поради култура и възпитание не съм забелязал да бие тъпан за уменията си, както е модно у нас. Затова й нейната книга “Майстори на феи” ме изненада. Очаквах нещо миличко в стила на Сънчо, а получих великолепна приказка, която става както за малки, така и за големи, а в нея има малко от Толкин, малко от Туве Янсон и много от Андерсен, като всичко това е забъркано по такъв начин, че накрая да се получи Весела Фламбурари...

Прочетете още