Императора от Warhammer 40 000 срази Супермен в епичен сблъсък

Emperor's_Lament2
Безсмъртният Император на човечеството от космическата поредица Warhammer 40 000 победи Супермен в най-драматичния и може би най-оспорван Дуел от началото на годината, след като навакса изоставане от 9 гласа за да спечели с 4. Действително, в началото на битката помежду им сметнах, че може би съм сбъркал да заложа такъв дуел, тъй като Човекът от стомана много бързо натрупа преднина и в ранния следобед вчера изглеждаше, че победата му е в кърпа вързана. Вечерта обаче феновете на Warhammer 40 000 се събудиха и техният покровител започна да топи преднината на Супермен, която намаля на три гласа късно снощи. На сутринта, когато се събудих, резултатът вече бе равен, а в заключителните минути на двубоя, Императора окончателно довърши съперника си, като дори успя да натрупа и лека преднина – 24 на 20 гласа.
За онези от вас, които не са добре запознати с вселената на Warhammer 40 000, този резултат може би е изненадващ и действително по време на дискусиите за Дуела бе изразено мнение, че в такива битки Супермен участва все едно с допинг. Това би било така срещу повечето съперници, но не и срещу хамърския Император, който се е появил след саможертвата на сто влъхви в древни времена, дали живота си за раждането на Спасител, който да опази човечеството от Хаоса. Императора прави това скрит в сенките хилядолетия наред, преди да обедини хората в могъщия си Империум, който става водещата сила в галактиката и да създаде някои от най-великите воини във фантастиката изобщо – космическите пехотинци и техните предводители, Примарсите. Дори след като понася смъртен удар от архипредателя Хорус, Императора със сетни сили сяда на златния си трон и остава жив, за да брани телепатично човечеството от боговете на Хаоса.
Безсмъртният император на човечеството от Warhammer 40 000 е може би най-могъщият фентъзи герой, измислян някога и един от малцината, които действително биха имали аргументите, за да победят Супермен, което стана и в нашия Дуел!
А сега, поздрав за феновете с темата на неговите най-велики бойци:

Тагове:  

Един коментар за Императора от Warhammer 40 000 срази Супермен в епичен сблъсък

  • Цитаделата  :

    […] Безсмъртният Император на Човечеството, почитан през 41-вото хилядолетие като бог, е изключително мощен телепат, който е завладял голяма част от Млечния път и е побеждавал богове със силите си. Той направи своя дебют в Дуелите на Цитаделата през миналата година, когато успя да надвие Супермен. […]

Оставете отговор