Young Justice: Legacy

Young Justice: Legacy

 

Author: DARTH_SIDIOUS
Date: 27.11.2013

Когато излезе играта Marvel: Ultimate Alliance феновете на супергероите бях в екстаз тъй като за пръв път от много време им се отдаде случай да играят с любимите си супергерои от света на Марвел. Тогава обаче феновете на DC основателно повдигнаха въпроса – няма ли да има такава игра и за супергероите от DC? Дълго време този въпрос висеше със страшна сила пред създателите на игри и най-сетне, през 2013, се появи отговорът му – Young Justice: Legacy. Не че досега не е имало игри за супергероите от DC. Но тази е първото елегантно намигване към Marvel: Ultimate Alliance. В тази игра феновете на DC имат възможност да играят с младото поколение супергерои – децата и последователите на Justice League, в която какво е известно влизат Батман, Супермен и много други легенди от този комиксов свят. Ние в Цитаделата обичаме да работим с млади хора и затова храня надежди, че нашите фенове много ще се зарадват да поиграят и на тази игра.
Малко за сюжета. В един прекрасен ден, когато младите супергерои получават съобщение от Батман да се съберат в щаба си за нова задачка. Съобщението на Батман е като съобщение от Батман: кратко и ясно. Той има съобщава, че известният археолог Хелена Сандмарк е отвлечена от неизвестни похитители, докато е била на разкопки в Гърция. Гръцките власти така и не са съумявали да открият къде е тя, затова младите супергерои трябва да се заемат с тази задача. Младежите с удоволствие приемат задачката и започват да сформират екип, който да се впусне в приключението. По време на самото приключение става ясно, че в отвличането на археоложката е замесена Лигата на сенките, начело с Бейн. Бейн, Лекс Лутър и още няколко злодеи формират мащабна акция, чиято цел както може би се досещате е мащабно разрушение и контрол над света. Отвличането на известната археоложка цели тя да бъде използвана за да може те да се докопат до изключително могъщи артефакти, които да използват за да постигнат целите си. От вас зависи да ги спрете.
Какво можем да кажем за геймплея? Вие сте човекът, който трябва да изберете кого да включите в отбора от млади супергерои. Има обаче една особеност – имате право да избирате само двама от членовете на екипа. Лидерът си е зададен от играта. За сметка на това, по време на самите мисии имате възможност да сменяте героя, от чието лице играете във всеки един момент, дори и по средата на битката. Така че ако лидерът не ви допада може да се прехвърлите на някой друг. Освен това за всяка мисия играта задава различен лидер на екипа за да може всички герои да се пробват в мисиите. Така например в Гърция екипът от млади супергерои се ръководи от Артемис, а във Верхоянск – от Супербой. Останалите двама избирате вие. С напредването ви в мисиите имате отключвате нови герои. Така например след успешно изиграване на първата мисия отключвате Робин и може да го включвате в екипа си. За всяка мисия получавате оценка като имате право да ги играете по колкото си пъти искате отново и отново. Също така може да смените и трудността на мисията в последния момент – преди да я започнете. Мисиите имат две нива на трудности – normal и hard. По време на битките разполагате с четири бойни способности, които да използвате по време на битка. Затова имате секция за живот и секция за енергия. Ако секцията за живот, оцветена в зелено свърши героят става неактивен, но веднага може да се включи отново в играта, стига негов съотборник така да се каже да го “съживи”. Ето защо трябва да внимавате да не умрат и тримата ви герои. При изчерпване на енергията губите възможност да си ползвате способностите. Добрата новина е, че животът и енергията се възстановяват на макс след всяка битка. Ако бъдете внимателни и откривате скрити статуетки ще можете да отключвате и различни костюми на героите. Действието се развива в няколко области, които са ни добре познати от сериала Justice League. Отправна точка е Mount Justice – някогашният щаб на Justice League. По настоящем той се използва от Young Justice и е мястото, откъдето може да се връщате да играете мисиите си и да сменяте членовете на отбора си. Другите игрови области са: Олимпия, Атина, Верхоянск, Санта приска, Готъм Сити и Биалия. Играта има хубава графика, както и мултиплеър режим. Можете да я играете на PC, Nintendo 3DS, PS 3 и Xbox 360.
Героите в играта са в три класа. Първият клас са част от членовете на Justice League, с които не може да играете. Само ще ги изброя тъй като са ни добре известни. Това са: Батман, Супермен, Аквамен, Зеления фенер, Червеното торнадо и Черното канарче. С една дума някои от членовете на Justice League. Те се появяват по някое време в играта за помагат на младежите в задачите им. Вторият клас са злодеите, с които също не може да се играе. В тази игра те са: Бейн, Лекс Лутър, Човекът – загадка, Black Manta, Blockbuster, Cheshire, Icicle Jr., Killer Frost, Klarion, Psimon, Sportsmaster, Tiamat. Сега, към героите от Young Justice, с които можете да играете. В играта те са: Аквалад, Артемис, Батгърл, Beast Boy, Blue Beetle, Bumblebee, Kid Flash, Lagoon Boy, Miss Martian, Найтуинг, Робин, Rocket, Супербой, Tempest, Wonder Girl, Zatanna. Голямо разнообразие. Нека погледнем по-отблизко трима от тях.


Найтуинг. Ричард (Дик Грейсън) е добре познат на всички феновете. Отгледан от акробати, които загиват от ръката на бандити. Батман поема обучението на младия Грейсън като Дик бързо се усъвършенства и става негов незаменим помощник. Наричат го още “дедективът” на Young Justice, заради силното му тактическо мислене и спобоността му да разкрива заплетени случаи. Важно е да споменем, че преди да стане Найтуинг той е бил така да се каже “първият Робин” на Черния рицар. В играта Найтуинг е един от най-силните герои. Притежава възможността да стреля с батаранги, да изстрелва електрошокове и да борави с някои от джаджите на Батман. Бие се с две дълго ножовки.


Супербой. Конър Кент е създаден като клонинг – хибрид между Супермен и Лекс Лутър. Основател е на екипа в Young Justice. Неговият ментор Супермен го възпитава в школата, в която самият той е обучен. Супербой се бие с голи ръце като има изключителна физическа сила. Наред с това разполага с редица способности като например възможност да изважда по цели скали от земята, които запраща по враговете си и редица специални криптон – способности, които го подсилват по време на битка. Той е едно страхотно допълнение в отбор, на който му предстои дълго пътешествие.


Kid Flash. Уоли Уест е племенник на Светкавицата (Flash). Любопитството му към експериментите на чичо му му донася способността да се движи по-бързо от скоростта на светлината. Това е и най-ценното му качество в играта. С него може да объркате всичките си врагове и хубаво да ги натупате, докато се озъртат какво се случва. Уоли е особено ценен при битките с босовете, които в тази игра са доста силни.
Оттук – нататък оставям на вас да си изберете екип и да тръгнете по следите на отвлечената археоложка. Смятам, че приключението ще допадне особено много на онези, които са феновете на изгубени във времето цивилизации. В заключение, бих казал, че това е една изключително успешна игра, която се надявам да внесат и у нас. Пожелавам ви приятна игра!

Оставете отговор