Yakusoku No Neverland

neverland1

Аз отново съм тук, отново с аниме. Този път става дума за аниме което би трябвало да се хареса на много от читателите на Цитаделата. Yakusoku No Neverland („Обещаният Невърленд“) е манга, написана от Kaiu Shirai и илюстрирана от Posuka Demizu. Издава се в  Weekly Shonen Jump от август 2016-та и две години по-късно има вече издадени 13 тома. Първият сезон на анимето е само 12 епизода, в които се събира историята от първата арка или по-просто казано, първите 37 глави. Това, че е кратко въобще не означава че е направено зле или че са сбили информацията, напротив. Продуцентите от  CloverWorks са свършили отлична работа.

neverland2

Да преминем към сюжета. Както споменах, мангата се издава в  Weekly Shonen Jump, но нека това не ви заблужадава. Някои от жанровете, към които спада анимето са дарк фентъзи, психологически хорър, трилър и други подобни. Историята ни отвежда в Grace Field House – дом за деца лишени от родителски грижи. Там разбира се живеят и нашите главни герои – Ема, Рей, Норман и всички останали 34 деца. Те, разбира се, си имат и някой който да ги наглежда. Това е Изабела или казано по-кратко Мама. Всичко в този дом изглежда перфектно  и това е първата подсказка, че нещо не е както трябва. Втората е, че независимо от всичко деца по-малки от 6 години не се осиновяват, но няма дете което да е на повече от 12. Третата и най – важна е, че всичко започва с разказ на Ема, която незнайно защо говори в минало време и за малко да забравя, всяко дете има номер на врата си, но нека започнем отначало.

neverland3

Всичко започва с запознанството ни с главните герои като много малки. Те са при портата, която ги изолира от останалия свят. Тя е винаги заключена, освен ако не се отведе някое дете. В този момент ни показват характерите на нашите герои, чуваме за мечтите, които имат и какво искат да направят, след като бъдат осиновени. Следващата сцена вече ни ги показва като най – големите и най – умните деца в дома (това е много важна подробност), всичко е перфектно както винаги. Децата се събуждат, закусват играят, спят, учат. Този ден обаче е специален, малко момиченце на име Кони ще бъде отведено при бъдещето си семейство. Кони е много сладко 6-годишно момиченце което обожава своят плюшен заек. Когато Мама я води към портата в къщата Ема намира това зайче, което Кони най – вероятно е забравила от вълнение, затова тя и Норман решават да й го върнат, като идат до портата, въпреки че това е забранено. Тук ще спра, за да не ви разваля удоволствието от това да разберете най – голямата тайна Grace Field House и как децата ще приемат истината и ще живеят с истината която научават. Единственото каето мога да добавя е че този Невърленд има общо с Невърленда, където живее Питър Пан, но е доста по – мрачен. Пожелавам ви приятно гледане, защото само един епизод ти е достатъчен, за да не можеш да се „отлепиш“ от компютъра с желанието да видиш какво следва.

Ревю на Мария Пугьова

Тагове:  

Оставете отговор