X-MEN

X-MEN

автор: Nae’blis

Х-МЕN

В ролите: Робърт Патрик, Иън Маккелън, Хю Джакман, Холи Бери и др.
От началото на новото хилядолетие насам, по кината започнаха да се появяват редица филми по комикси на Marvel. Причината е този филм, чиито успех прибра близо 157.3 милиона долара, разказващ за героите от една от най-прочутите комиксови поредици.Режисьор на филма е Брайън Сингър.
Мутантите са следващата стъпка на еволюцията. Сега те почти заемат почти половината население на света. Те са “радват” на омраза от страна на останалата част от човечеството.
Професор Чарлс Ксавие( или накратко професор Х) е един от най-силните мутанти на Земята, владеещ телепатията. Той е основал училище в което обучава мутантите как да овладяват и контролират своите способности. Негови ученици и първите X-MEN са Циклоп, Буря и Джийн Грей.
Друг могъщ мутант е Магнито който вярва че мутантите са по-визшата раса и трябва да властват над този свят. Негови последователи са мутантите Мистик, Съблезъб и Жабока.
Когато X-MEN избавят момичето Плевел и мутанта със мистериозно минало Уолвърийн(незнайно защо преведено като “върколак”) от лапите на Съблезъб, те ги отвеждат в училището на Ксавие, където Плевел започва обучението си, а Уолвърийн да търси миналото си.
Но Матнито има други планове. Той смята да използва машина която превръща хората в мутанти, за която обаче ще му е нужна малко помщ, а най-лошото е че не знае за фаталните последици до които ще доведе това…
Един от най-добрите филми по комикси правен някога, като по мое мнение единствено Батман-ите могат да се сравняват с него.

X-MEN 2 (2003)
Втората част дори превъзхожда първата и доставя удоволствие на зрителя до последния кадър.
След пътувания в които се е надявал да открие нещо от миналото си и не е постигнал особен успех Уолвърийн се завръща в школата на професор Х. Плевел все още е ученичка там и общо взето животът си продължава по същият начин. Но затишието винаги е претвестник на буря. Мистериозен атентат на мутант срещу президента довежда до разрешението на Уилям Страйкър-военен водач да атакува училището на Ксавие и да обезвреди колкото може повече мутанти.
Но целта на Страйкър не е толкова проста. Той желае не просто да обезвреди, а да унищожи всички мутанти по света.
Сега Х-мен трябва да се съюзят със избягалият от затвора си Магнито и Мистик за спрат тази заплаха. Но не знаят че новият им съюзник също крои свои планове…
Втората част имаше дори по-голям успех и от пърата и прибра 214 милиона само във Северна Америка.
Третата част се очаква през 2006.

Оставете отговор