Wonder Woman

main

Наближава Петък вече, време е за нещо по-разчупено. Днешното ревю е посветено на един филм, който мнозина от феновете на DC Comics чакаха с нетърпение. Филмът за Жената чудо.

612081_1-526763

Винаги съм харесвал гръцките митове и затова се радвам, че DC са решили да ги сложат в основата на филма. Началото на сюжета ни отвежда във френската столица Париж, където Диана (Жената Чудо) получава едно пакетче, пратка от добре известната компания Уейн Ентърпрайз, в което намира своя снимка от…Първата световна война. Снимката я изкарва от равновесие тъй като тя разбира, че някой знае за това коя всъщност е – принцеса на Темискира и дъщеря на кралица Хиполита. Темискира, приказният остров на амазонките, е също толкова красив, колкото и опасен. Според легендата той е съдаден от Зевс, който заселил жените – войни там за да защитават човечеството. За нещастие неговият син – Арес се обърнал срещу баща си тъй като мразел хората и искал да ги унищожи. Събирайки всевъзможности съюзници (хора като Степънуолф и т.н.) най-накрая той се изправил срещу Олимп, избивайки всички олимпийци. Оцелял единствено Зевс. Виждайки численото превъзходство на враговете си гръмовержецът сам атакувал сина си и го ранил фатално. Арес избягал позорно от бойното поле. Уморен от битката, Зевс също се оттеглил, но оставил на амазоните огромна кутийка, която да ги пази от завръщането на някой, който ще се обяви за нов бог (амазоните си мислят, че става дума за Арес, но както видяхме в „Лигата на справедливостта“ са се объркали). След това сценарият ни връща в далечната 1917 година, когато Диана започва своето обучение на острова на амазонките. Много скоро обаче мястото е разкрито тъй като американският пилот Стийв Тревор аварира на острова. Малко по-късно той разкрива, че в света бушува Голямата война – новина, която хвърля целия остров в ужас от завръщането на Арес.

ares

За Гал Гадот ролята на Диана Принс – Жената Чудо определено е бляскав дебют. С нея тя намери мястото си на големия екран, след като години наред прекара като редовен военнослужещ в IDF. Незавидна кариера, но пък по начина, по който се бие личи, че ролята й харесва. Главният мъжки образ във филма играе Крис Пайн, познат от „Стар Трек“, където се справи блестящо с ролята на капитан Кърк. Тук той играе също толкова добре – в крайна сметка не е лесно да свалиш Жената Чудо. Главните злодеи във филма са двама. Девид Тюлис, познат още като професор Лупин от филмите за Хари Потър, направи чудесно представяне, още повече, че му се наложи да играе два образа наведнъж. И разбира се Дани Хюстън, справил се чудесно с ролята на Уилям Страйкър от X-men отново игра на много високо ниво, влизайки в образа на лудия немски генерал Лудендроф.

stiv-trehvor-v-ispolnenii-aktyora-krisa-pajna

В заключение мога да кажа, че Уорнър са направили филма, от който феновете на Жената Чудо имат нужда. Той ще им хареса доста и няма да останат разочаровани. А и той е една чудесна подготовка за триумфа, който последва в „Лигата на Справедливостта“.

Оставете отговор