Warhammer 40k: Eternal Crusade PREVIEW

Warhammer 40k: Eternal Crusade PREVIEW

 

Author: Arvandor
Date: 01.05.2015

 photo Arkhona_zpsneqsdo99.jpg

Това е ММО обявено през 2013 и според графика излиза 2015 ще го има за PC, PS4 и Xbox-а. Сега, мнозина сред вас сигурно си мислят че това е великолепна новина нали?Еми….Това още не може да се знае съвсем понеже играта се прави от същите които ни донесоха творения като Dante’s Inferno, Lord of the Rings: Conquest и Naughty Bear.

Своеобразно обаче искам да подчертая че Behavior дърпат талант от навсякъде – особено от Funcom Montreal(създателите на Age of Conan); Наскоро се потвърди че МакНийл и Антъни Рейнолдс(Известни с това че са писали сериите за Ултрамарините и Носещите Думата респективно)работят по играта. Обявено е че и ако закупиш играта отключваш пълния Премиу(т.е другите раси)и че Тъмните Ангели и Железните Воини не са единствените представители на Империума и Хаоса в играта. Орките са единствената 100% F2P фракция в момента, тъй като създателите искат орките да са най-много в игровия свят което намеква за присъствие на мъдрец със възвишено познание на 40к канона.

Расите?

В играта ще има(поначално, тъй като се отбеляза че допълнителни раси може да бъдат включени ако играта бъде успешна.) 4 раси за играчите и една NPC фракция, включително подгрупи и класи. Списъка с класите е потвърден на EC форумите и е в голяма степен стандартните неща които ще опиша малко по-надолу. Подфракциите ще получаваш уникални бонуси които имат ефект ингейм, като Звездните Вълци например имат достъп до Рунни Жреци. Все още няма пълно потвърждение за това какви ще бъдат тези ефекти и до каква степен ще влияят на самия геймплей, само знаем че ще са там.
Орките
Клановете за които сме сигурни че ще присъстват са Гоф, Зли Слънца, Смърточерепи и Лоши Луни. Предположен пети клан.
Лидер на Фракцията е Скарблиц(орк от Лошите луни който носи дреднодски Силов Юмрук като оръжие.)

Адептус Астартес
Ордените за които е сигурно че ще присъстват са Ултрамарини, Звездни Вълци, Кървави Ангели, Тъмни Ангели и още един, засега неизвестно кой орден.(Но не Черните Тамплиери.)
Лидерът на фракцията е неизвестен.

Хаос
Легионите за които е сигурно че ще присъстват са Железни Воини, Носещи Думата, Черен Легион, Нощни Повелители и отново неизвестен липсващ №5(Единственото ясно е че няма да бъде базиран на специфичен бог поради неподготвените за релийз системи. Очаквайте Алфа Легион или Червените Корсари.)
Лидер на фракцията е неизвестен.

Елдари
Корабните Светове Биел-Тан, Саим-Хан, Лианден, Ултве и Алтансар са потвърдени
Лидер на фракцията е Феникс Лорд(/Лейди?)Джайн Зар от Аспекта на Виещите Банши.

Тираниди

Макар че са потвърдени в играта, няма да е възможна игра като тиранид. Вместо това, ще бъдат NPC фракция, осигурявайки нещо за PvE и действащи като противотежест подсигурявайки че никоя фракция няма да доминира напълно.

Споменати са вероятни бъдещи раси, при условие че играта е достатъчно успешна. Общо досега са споменавани Тъмни Елдари(непотвърдено, но се намеква във вестник), Тау(Отбелязано в интервю с Мигел Карон, една от трите най-искани фракции), Адепта Сориритас(Отбелязани в същото интервю, отново като една от трите на-искани фракции. Също споменати от Дейвид Гозланд като една от фракциите в post-launch списъка) и Некрони(отново като една от най-искани фракции).

Сетингът

Всеки който има познания за 40к вселената очевидно вече знае за какво става въпрос. Обаче, играта е спецфично разположена във системата Харон, в далечния галактически север на Segmentum Obscuris. В интервю беше споменато и че ще представлява битка за цяла планета, наречена Аркона, и че събитията от тази игра ще се превърнат в канон, но детайлите все още са неясни. Планетата под въпрос се предполага че е някогашен Имперски град, но благодарение на естеството на повърхността, е невъзможно да се построи истинска крепост, а само малки постове. Планетата също така някога била населена от извънземни, избити отдавна, още по времето на Великия Поход. Сега тиранидите изникват отникъдето и избиват всичко което е останало на планетата явно излизайки изпод земята на света, където били изпаднали в хибернация за дълго време.
Всичко това извикало сегашните фракции по различни, все още неразкрити причини, за да се избиват едни други на повърхността докато от подземията тиранидите изяждат всичко. Кеф.
Аркона в действителност е само главната планета в система, и при това такава с три различно оцветени слънца, поради някаква причина, и със десет планети(някои от тях може би луни), така че явно, някъде по-нататък може да започне пътуване и към други планети или луни.

Откъм парична гледна точка?

Eternal Crusade е частично F2P без плащане, играчите имат достъп до играта, но са ограничени само до орките. Купилите играта имат достъп до всичко на 100%. Няма месечни такси, но има магазин с истински пари. Мигел Карон спомена че ще позволи Pay 2 Win “само през трупа си”, но играчите ще могат да плащат за екипировка която е около 20% по-слаба от тази която може да се намери посредством постижения в играта, както и козметични промени които нямат ефект върху геймплея. Но явно, неща като щурмовия мотор, обсебения марин и ЕЛДАРСКИ ТАНК УСОЙНИЦА!!! ще се купуват само с пари, така че всички са адски объркани дали това с Pay 2 Win наистина няма да го има или ви очаква Land Raider който ще трябва да закупите преди да спечелите. Програмата за основатели е пусната 25/6 което е ефективно pre-order/current version test(пре алфа/затворена бета)комбо което идва с pre-order наградите(ексклузивни декоративни неща и работи и нещо за това как кораба на клана ви ще има стрелбище). Също има намеци и че основателите получават по-конкретни предимства при релийз, което довежда до още подозрения за Pay 2 Win. Да се закупи програмата за основателя означава и че получавате и самата игра когато бъде готова.

Оставете отговор