Voltron: From the Ashes

Voltron-From-the-Ashes-1-1-600x900

Voltron: From the Ashes е поредица от комикси на Dynamite, излязла в шест броя. Тя е продължение на класическата анимационна поредица, с която навремето израсна цяло едно поколение деца.
Преди две столетия планетата Арус била вплетена във война с империята на Друлите. Най-голямата заплаха за мира били така наречените роботочудовища, страховити хибридни същества, създадени с черната магия на вещицата Хагар. Могъщият робот Волтрон обаче успял да надвие роботочудовищата в една последна съкрушителна битка и с империята на Друлите било окончателно свършено. Ала най-опасният враг на Волтрон, вещицата Хагар, e оцеляла…
voltron-robobeasts
Двеста години след тази битка, на Арус цари мир. Въпреки това монашеския орден на Волтрон и до ден днешен обучава екипи, които някой ден да могат да пилотират легендарните роботи-лъвове, които обединяват легендарния защитник на вселената. За някои млади и лекомислени момчета като темпераментния Джайс, това са пълни глупости, докато други, като прилежния Арон, е въпрос на чест неговият отбор да е най-добър, макар шансът отново да се стигне до пробуждане на Волтрон да е нищожен. Тази вероятност обаче става реалност, когато амбициозен военачалник намира реещата се в космоса вещица и прави грешката да я съживи. Хагар създава ново поколение роботочудовища и ги изпраща на Арус с надеждата да победи Волтрон веднъж и завинаги. Ще могат ли младите момчета и момичета, обучавани като на игра, да продължат славното дело на легендарните си предшественици като Кийт и Пидж?
Отговорите на този и други въпроси ще могат да се намерят на страниците от шестте броя на този вълнуващ комикс. Илюстрациите са много добри, а макар сценарият да напредва малко бавно, в крайна сметка има много добър екшън с Волтрон и роботочудовищата. Тонът на историята е направен като за порасналите фенове не легандарния робот, но това е непременно лошо – напротив историята започва да звучи по-сериозно с вкараната смърт на персонажите и по-забавно с някои от по-пиперливите шеги.
Поредицата Transformers на IDW се радва на безброй комикси и аз се надявам за в бъдеще да видим още приключения на Волтрон, като засега обаче с още по-голям интерес очаквам и обещаните нови рисувани приключения на Конникът и Звездните шерифи. Самият Волтрон пък докрая на годината ще се завърне и в нов анимационен сериал, така че определено е добро време човек да е фен на гигантските роботи 🙂
VoltronAshes02-Cov-A-Milne-a8610

Тагове:  ,

4 коментара за Voltron: From the Ashes

 • Iskren  :

  Каква птица…

  • Alexander  :

   Хагар винаги е създавала отвратителни изроди, които да изпраща срещу Волтрон

 • Iskren  :

  И това си е един от тях…тя е много вярна съветничка на Заркон.

  • Alexander  :

   да, никой не знае колко точно близки са били

Оставете отговор