Voltes V Legacy е все по-близо

voltes v

Все по-близо до излизане е Voltes V Legacy, научнофантастичният филм от Филипините, който трябва да наследи легендарното японско аниме Voltes V. Първоначално то излиза в Япония през 70-те години на миналия век като част от класическата трилогия “Робо Романс”, а през 80-те пристига и във Филипините. Вдъхновяващото му послание за свобода и непримиримост с тиранията вдъхновяват местното население да се разбунтува и свали от власт диктатора Фердинанд Маркос, поради което анимето се радва на култов статус и редовно се излъчва до ден днешен. Най-сетне Филипините имат достатъчно натрупан капитал и талант, за да опитат своя версия, която ще бъде игрален сериал. В началото на годината видяхме негов трейлър:

Voltes V Legacy е продукция на GMA Networks. Тя трябваше да се появи на бял свят още през миналата година, но за съжаление ковид рестрикциите попречиха това да се случи. Надяваме се обаче сериалът да излезе до края на 2021-ва, тъй като определено звучи интригуващо. Мигел Танфеликс ще изпълни главната роля на Стив Армстронг, лидерът на пилотите, които управляват гигантския робот “Волтес V”. Той определя ролята като шанс за “голям пробив”. Срещу него на екрана ще застане Мартин дел Росарио, който изпълнява ролята на харизматичния принц Зардос, ръководещ извънземната инвазия срещу планетата Земя. Той описва персонажа си като “могъщ, самоуверен, с високо самочувствие” и разказва, че се подготвя специално, за да изпълни “физическите и психически аспекти” на ролята.

zardoz new version

“Волтес V” е едно от легендарните произведения в жанра на гигантските роботи, като оригиналното аниме, чието ревю може да прочетете ТУК, влезе в номинациите за първата ни аниме награда през 2017-та, която включваше произведения от 40 години история на жанра. Тогава то не успя да спечели, но се надяваме наследникът му да има шанса да компенсира това в класацията за сериал например.

Тагове:  ,

Оставете отговор