Uta no☆Prince-sama♪ Movie: Maji Love Kingdom

utapri movie poster

След четири шеметни сезона, красивото музикално приключение Uta no Prince-sama достига кулминацията си с пълнометражен филм, представящ концерт на трите любими групи от музикални идоли – “Стариш”, “Квартет Найт” и “Хевънс”. Uta no Prince-sama Movie: Maji Love Kingdom излиза в кината през 2019-та година и за мен е удоволствие, че макар и с две години закъснение, мога да го представя пред вас.

utapri movie starish

“Стариш” са спечелили привилегията да открият събитието “Triple S”, но “Квартет Найт” и “Хевънс” също са дали най-доброто от себе си, а сега музикантите са подготвили красива изненада за най-верните си фенове. Трите банди създават Вълшебното кралство на Музиката, концерт, в който участват всичките 18 музиканта, записали нови песни както по групи, така и в нови изненадващи комбинации, невиждани и нечувани от меломаните досега. Между музиката всеки от изпълнителите ще каже няколко думи от себе си, а групите ще се върнат към историята си, разказвайки за препяствията, през които са минали. Резултатът е преживяване, което никой от присъстващите няма да забрави…

utapri movie ichinose

Uta no Prince-sama Movie: Maji Love Kingdom е страхотен филм, който отлично пресъздава атмосферата на един уникален концерт. Анимацията, с която A1 Pictures представят героите си е по-красива отвсякога, а песните са великолепни и създават чудесно настроение. Не са за подценяване и откровенията на певците, които постигат невъзможното, правейки всeки един от тези чудесни младежи по-близък до зрителя. И макар публиката да е основно от момичета, хареса ми, че Рейджи от “Квартет Найт” се отнесе с уважение към всички момчета, като ги накара да преодолеят притеснението си, че са на такова събитие. Всеки, присъстващ на такова шоу, заслужава да му се наслади напълно, както и да може да подкрепя това, което обича на 100%.

utapri movie otoya

Накрая ще призная, че малко се просълзих, когато филмът свърши. Знам, че ще има следващ, но в някакъв смисъл Maji Love Kingdom беше епилог на едно невероятно, страхотно аниме, към което бях подходил с голяма доза скептицизъм, на няколко пъти започвах и спирах, но накрая успях да му се отдам и останах омагьосан от историята, персонажите, музиката. Uta no Prince-sama е едно истинско вълшебно кралство и история, която не вярвам да забравя някога. Благодаря на продуцентите от A1 Pictures за прекрасно изкараните часове. Заслужаваше си.

Ревю на Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор