Uta no☆Prince-sama♪: Maji Love Revolutions

utapri 3

Третият сезон от популярната поредица Uta no Prince-sama, известна още и като Utapri, се излъчва за пръв път през 2015-та година. Той сваля леко нивото спрямо видяното в оригиналните две части, но остава интересен и занимателен, като включва още герои в приключението.

syo

След успеха на групата “Стариш”, момчетата от която са спечелили престижната награда “Утапри”, се появява ново предизвикателство. В Япония ще се проведе престижния спортен турнир Triple S и в него участие трябва да запишат четиримата певци от “Квартет Найт”. Композиторката Харука е натоварена да им подготви песен, с която да се включат в събитието, а за целта тя иска да научи нещо повече за тях. Това не е толкова лесно, тъй като всеки от тях крие тайни, някои от тях които са шокиращи. В същото време Харука не е забравила за “Стариш” и иска те също да участват в церемонията по откриването на Triple S

quartet night

Ако сте гледали първите два сезона на “Утапри” вече знаете какво да очаквате – харизматични герои, много емоции и хубава музика. Този път това на моменти идва в повече, тъй като поздравите на Харука с всеки един от персонажите в историята на моменти стоят изкуствено, но явно се търси специфична естетика. Продължава да се развива и концепцията за разбирането на отделните персонажи, като прави впечатление, че дори в такава нежна история японците имат различни ценности от наложилата се на Запад политкоректност и понякога от героите се приема поведение, което на мен ми се стори грубо, какъвто е случая с Камю. Добавя се и малко научна фантастика към елементите, като след вълшебния принц от втори сезон тук се появява и идол робот. Запазена е емоцията от добре свършената работа при създаването на музиката, която освен вдъхновяваща е и приятна за ухото – песните остават все така готини.

hijirikawa

Финалните епизоди от “Утапри 3” са много силни и макар да повтарят частично края на предишния сезон, вдигат значително адреналина, особено със завръщането на трета група, която също гори от амбиция. Това остава отворен финала за четвъртия сезон, който е ясно, че също се гледам. Макар според мен да е по-слаба поредица от по-късната серия Idolish7, “Утапри” остава изключително качествено музикално аниме, овкусено от интересни фантастични елементи, правещи го идеално за вкуса ми.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор